Prinsesse Benedikte går i mors fodspor

I mange år var det dronning Ingrid, som kastede royal glans over åbningen. Nu har prinsesse Benedikte taget over.

Af Kenth G. Madsen - 28. november 2021 kl. 13:55

Igennem mere end 100 år har den svenske Gustafskyrkan på Bernadottes Allé i København holdt julebasar. Og i år blev det igen muligt for prinsesse Benedikte at forestå åbningen – ligesom hendes mor, svenskfødte dronning Ingrid, havde det som fast tradition at kaste royal glans over begivenheden frem til sin død i år 2000.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor prinsessen er til julebasar. 

– Det var en stor skuffelse sidste år, at jeg ikke kunne komme her (pga. nedlukningen, red.). Men i år er det lykkedes. Julebasaren er jo en tradition, og julen er jo traditionernes største højtid. Og jeg ønsker alle en dejlig, sund, glad julemåned og advent-tid, og at I får en fredfyldt jul, sagde prinsessen i åbningstalen. Og bagefter tog hun sig god tid til indkøb i de hyggelige juleboder.

LÆS OGSÅ: Familiestrid i kongehuset: Historisk kamp om tronen

– Jeg synes, det er skønt at se boderne med kvinderne i nationaldragter. Sådan noget har vi ikke helt på samme måde herhjemme. Der har svenskerne en pragtfuld tradition, sagde prinsessen, der selv dyrker enkelte svenske juletraditioner, blandt andet svenske juleretter.

Hvor prinsessen holder sin juleaften, var hun dog ikke klar til at afsløre overfor HER&NU på dette tidpunkt.

– Det må vi lige se til december, svarede hun.

Benedikte studerer fine svenske nisser i den svenske kirkes juleboder, som hun har besøgt mange gange før. (Foto: Peter Hauerbach)

LÆS OGSÅ: Dronningen: Hensynsløst at holde fester