Prins Joachims første arbejdsdag: Jeg har det godt - Her & Nu

Prins Joachims første arbejdsdag: Jeg har det godt

Prins Joachim er endelig kommet sig oven på blodproppen og starter nyt job som forsvarsattaché på Den Danske Ambassade i Paris.

Af Nikolaj Vraa - 26. september 2020 kl. 11:52

Nyklippet og iført et gråt jakkesæt og slips i håbets farve havde prins Joachim i fredags første arbejdsdag på den danske ambassade i Paris.

Det var ikke til at se eller høre, at det blot er to måneder siden, den 52-årige prins blev ramt af en blodprop i hjernen og svævede mellem liv og død, indtil han kom på operationsbordet.

– Jeg har det godt. Mange tak, lød det venligt fra prins Joachim, inden han gik ind ad dørene til ambassaden, hvor er blevet ansat i foreløbig tre år som forsvarsattaché.

LÆS OGSÅ: SE KLIPPET: Geggo har smertefulde veer

Prins Joachim starter på nyt job som forsvarsattaché (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Udnævnelsen kom efter et 10 måneder langt studie i militærstrategisk ledelse og internationale forhold på det franske militærakadami.

– Det er noget, jeg har set umådeligt meget frem til. Ikke mindst efter denne sommer, som man i mit tilfælde kan kalde en ikke-sommer, sagde Joachim, der aldrig nævnte blodproppen direkte.

LÆS OGSÅ: SE KLIPPET: Geggo har smertefulde veer

Spændende og udfordrende

Men at den har kastet en lang skygge over hans og familiens liv er der ingen tvivl om.

– Jeg er fuld af iver for at komme i gang stille og roligt – selvfølgelig efter lægens råd – og på den måde få fuldbyrdet det, som et helt års meget intense studier hele sidste skoleår her i Paris nu skal udmønte sig i.

I forbindelse med den nye stilling er prins Joachim blevet forfremmet til brigadegeneral, ligesom han har fået en assisterende forsvarsattaché til at hjælpe med den store opgave.

LÆS OGSÅ: Så du ham i går aftes? ‘Landmand’ Claus fik nok

Prins Joachim ved sit skrivebord på den danske ambassade i Paris, hvor han netop er tiltrådt som Danmarks nye forsvarsattaché. (Foto: Kongehuset)

På det ryddelige skrivebord kunne man se diplomaten Carsten Staurs nye bog ‘Skilleveje’, der handler om dansk udenrigspolitik gennem 250 år. Om det er en gave fra ambassaden i forbindelse med tiltrædelsen, eller om det er en bog, prins Joachim selv har anskaffet sig, har ikke været muligt at få oplyst, men indholdet er uden tvivl til stor hjælp i forbindelse med det nye arbejde.

– Det er spændende og udfordrende. Jeg ser frem til en masse interessante oplevelser for Forsvaret og selvfølgelig for Danmark, sagde prins Joachim og smilede, inden han gik ind på ambassaden.

LÆS OGSÅ: Silas åbner op om sidste års medvirken i ‘Vild med dans’: Jeg modtog dødstrusler

LÆS OGSÅ: Patrik Wozniacki bryder helt sammen: Savner familien

Læs mere om