Prins Joachim om flytningen til Paris: Sådan reagerede Dronningen - Her & Nu

Prins Joachim om flytningen til Paris: Sådan reagerede Dronningen

Dronningen har været positiv om prins Joachims beslutning om at flytte familien til Frankrig.

Af Helle Bill Madsen - 9. februar 2019 kl. 11:55

Prins Joachim og prinsesse Marie varmede op til vinterferie og fødselsdag med en søndagstur i biografen med deres yngste børn til premieren på ‘LEGO Filmen 2’.
Efter nyheden om, at familien til sommer flytter til Paris, hvor Prins Joachim, der er oberst af reserven i hæren, vil følge Frankrigs højst rangerende militære lederuddannelse, var det en glad og stolt prins Joachim, som fortalte om familiens planer.
–  Jeg glæder mig til, at familien prøver noget nyt. For mig er det en enestående chance. Det er spændende, og det betyder også noget for det danske forsvar. Det er en invitation, der via mig er kommet til forsvaret. Det er netop en udfordring at bygge oven på alt det, som jeg foreløbigt har nået rent militært. Men også, at vi alle sammen får oplevet at bo i Frankrig.
LÆS OGSÅ: Margrethe slår fast: Frederik arver slottet

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre dronning Margrethe fortælle om Kongehusets specielle forhold til Livgarden.


LÆS OGSÅ: ‘Bedrag’-stjernen viser sine billeder: Tisser på Dronningen

En enestående mulighed

For prinsesse Marie bliver det en enestående mulighed for at vise parrets to børn, ni-årige prins Henrik og syv-årige prinsesse Athene, det land, hun selv er vokset op i. Børnene skal gå i fransk skole i Paris.
–  Det bliver dejligt at komme tilbage til Frankrig, og jeg er meget glad for at være tæt på min familie. Og at børnene lærer lidt mere om den franske kultur og taler lidt bedre fransk. Lige nu går det godt, men det er en stor chance for dem. Lige nu ved vi ikke, hvor vi skal bo, vi er i gang med at finde et sted, fortalte prinsesse Marie.
LÆS OGSÅ: Prins Joachim og familien flytter fra Danmark
Prins Joachims uddannelse varer et år med undervisning seks dage om ugen på École Militaire i Paris, men parret ved endnu ikke, hvor længe de bliver i udlandet.
–  Lige nu tager vi den første udfordring, som er det første år. Lad os nu bare fokusere på det, for det bliver rigeligt, sagde prins Joachim, der har stor støtte og opbakning til projektet fra sin mor.
– Dronningen har været meget interesseret i det også, positiv og har bakket op om det.
LÆS OGSÅ: Det siger stjernerne om Kongehusets år: Fnidder i familien