Prins Christians vilde nat: Fester på slottet

Det gik vildt for sig, da prins Christian fejrede sin 16-års fødselsdag på slottet.

Af Nikolaj Vraa - 23. oktober 2021 kl. 11:55

Inden prins Christian i søndags tog på efterårsferie med familien i jagthytten i Trend, fejrede han fredag sin 16-års fødselsdag med et brag af en fest i Kancellihuset ved Fredensborg Slot. Her havde kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sat alle sejl til for, at deres ældste søn skulle have en god fest, hvor hans gamle folkeskolevenner og nye gymnasiekammerater var inviteret.

LÆS OGSÅ: Tvillingernes søde gestus: Vincent og Josephine hyldede Mary 

Frederik satte sig fredag eftermiddag bag rattet og hentede fødselaren og hans to bedste venner på Herlufsholm i Næstved. Da de kørte op til Kancellihuset ved 16.30-tiden, var prinsesse Isabella kort forinden også kommet hjem.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Mary i sit livs form

Timerne forinden havde kronprinsesse Mary brugt på ridebanen, mens hun ventede på, at børnene skulle komme fra skole. Dronning Margrethe opholdt sig i fredags på Fredensborg Slot, men det er uvist, om hun havde lejlighed til at sige tillykke til prins Christian på selve dagen.

Artiklen fortsætter under videoen.

Kl. 20.00 begyndte de første gæster at ankomme til Kancellihuset. De unge mænd forcerede let de ujævne brosten i de laksko, der hørte til deres smoking, mens pigerne, der så ud til at fryse i deres korte kjoler, havde sneakers på, mens de bar deres stiletter i muleposer eller hænderne. Christians gudfar Jeppe Handwerk kom med sine to døtre, India og Palma.

LÆS OGSÅ: Tvillingernes søde gestus: Vincent og Josephine hyldede Mary 

Høj musik natten lang

Fælles for de unge gæster var dog, at de alle skulle vise pas til livvagterne fra PET, der stod med den lange liste over inviterede.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Stephanie afvises igen og igen

Ud på aftenen blev der skruet så højt op for musikken, at man kunne frygte, at det sortglacerede tegl ville falde af Kancellihuset. Det holdt dog til bassen, der viste sig at komme fra Kesi, som underholdt prins Christian og hans gæster.

Kesi, der også underholdt ved kronprins Frederiks 50-års fødselsdag i Royal Arena, er en af den unge tronfølgers favoritter. I starten af september var Frederik og Christian sammen til en minifestival på Refshaleøen, hvor de hver især fik taget billeder med Tessa og Kesi.

LÆS OGSÅ: Mystik om kronprinsesse Marys sæbeøje

Den kongelige fødselsdagsfest fortsatte til langt ud på natten, men sluttede dog ved midnatstid for en af de kvindelige gæster. Hun var pludselig blevet dårlig og måtte hentes af sin mor.

LÆS OGSÅ: Isabella imponerer: I fars fodspor

Læs mere om