Prins Christians corona: Her blev han smittet

Det er anden gang indenfor kort tid, at Tranegårdsskolen er blevet ramt af et coronaudbrud.

Af Nikolaj Vraa - 19. december 2020 kl. 11:54

Alle forældres mareridt blev til virkelighed for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, da en coronatest sidste søndag viste, at prins Christian var blevet smittet med den frygtede virus.

– Kronprinsparret blev i går, søndag 6. december 2020, orienteret om et lokalt smitteudbrud af COVID-19 på Tranegårdskolen i Hellerup. Prins Christian er efterfølgende testet positiv for COVID-19, meddelte kommunikationschef Lene Balleby i en pressemeddelelse.

Her blev det også oplyst, at kongehuset i forbindelse med testsvaret har modtaget rådgivning fra Styrelsen for Patientsikkerhed vedrørende smitteopsporing og test af kronprinsfamilien.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne i omfattende operation

Isoleret på slottet

Det er anden gang indenfor kort tid, at Tranegårdsskolen er blevet ramt af et coronaudbrud. I starten af november måtte hele 5. årgang sendes hjem.

– Hans Kongelige Højhed opholder sig i isolation i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg. Ud over Kronprinsfamilien har Prins Christian ikke været i kontakt med øvrige medlemmer af den kongelige familie i den seneste tid. Familien vil i de kommende dage opholde sig i isolation i Frederik VIII’s Palæ, indtil det efter de gældende retningslinjer igen er sikkert at afbryde isolationen, lød det.

I fredags kunne kongehuset så meddele, at prins Christian på trods af sin positivtest ikke havde haft nogen symptomer, men at han i overensstemmelse med retningslinjerne ville holde sig i isolation weekenden over.

LÆS OGSÅ: Geggo taler ud: Vi holder ikke jul hos min mor

Kronprinsparret med deres fire børn. De kan nu ånde lettet op og forhåbentlig snart lade julefreden sænke sig over familien (Foto: Michael Stub)

Samtidig kunne de give den betryggende besked, at hverken kronprins Frederik, kronprinsesse Mary eller Christians tre søskende prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine var blevet smittet.

– Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen samt deres fire børn har siden mandag den 7. december 2020 opholdt sig i isolation i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, efter at Hans Kongelige Højhed Prins Christian blev testet positiv for COVID-19 samme dag. Kronprinsparret og deres tre yngste børn er i forlængelse heraf blevet testet for COVID-19. Alle testresultater har været negative, skrev Lene Balleby i en ny pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: Afslører nye detaljer: Derfor stoppede vi med ‘Årgang 0’

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-Jenna: Albert har mødt hele familien

Læs mere om