‘Prince Charming’-Jens om homomiljøet: Pas på ikke at blive voldtaget

Jens havde en masse fordomme om homoer, inden han var med i ‘Prince Charming’.

Af Rikke Lynge - 30. maj 2021 kl. 10:55

Jens på 21 år fra Rønnede på Sydsjælland havde aldrig været en del af homomiljøet, inden han medvirkede i Discovery programmet ‘Prince Charming’.

– For mig var det en kæmpe ting at komme i gang, og jeg tænkte, at det her måtte jeg prøve, fortæller Jens til Realityportalen som begrundelse for at tilmelde sig programmet på discovery+.

LÆS OGSÅ: WOW: Produktionen måtte afbryde date i ‘Bachelor’

I Rønnede, hvor Jens er vokset op, er det ikke normalt at skille sig alt for meget ud, og det har Jens kunne mærke i sine ungdomsår.

– Jeg er vokset op på landet, hvor det med at være homo, det var ikke noget, man sagde. Jeg er opdraget med, at homomiljøet er skræmmende, og at man skulle passe på ikke at blive voldtaget. Så jeg har aldrig rigtig dyrket det før nu, fortæller Jens, der trods modstand i lokalsamfundet sprang ud som 13-årig.

LÆS OGSÅ: UH! Beha-søn venter sit andet barn

Flyttede til København

For et års tid siden tog Jens det store spring og flyttede fra Rønnede til København.

– Jeg skulle væk derfra lige så snart, jeg var færdig med gymnasiet. Jeg er adopteret, jeg er brun, jeg er homo, jeg er det hele, det har ikke været nemt. Så jeg valgte at komme til København med det samme, og på Nørrebro er jeg lige der, hvor jeg hører hjemme, fortæller Jens, der ikke har fortrudt beslutningen en eneste gang.

LÆS OGSÅ: Ditte Julie afslører nyt tv-eventyr

– Det er det fedeste i hele verden. Nu har der været corona og lukket, så jeg har ikke rigtig oplevet homomiljøet i København, men jeg føler mig meget mere hjemme her, fortæller Jens.

Fordommene blev gjort til skamme

Jens er via sin opvækst i Rønnede opvokset med mange fordomme omkring homoer, og dem har han til dels troet på, indtil han var med i ‘Prince Charming’.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Se Linses kæreste

– Jeg havde mange fordomme om homoer, fordi jeg var blevet pålagt dem, og jeg ønskede virkelig ikke at være det i starten, fortæller Jens og fortsætter:

– Jeg var allerede den første mørke i byen, så allerede der skilte jeg mig ud, og jeg havde ikke særlig meget brug for at skulle sige, at jeg også var homo. Men jeg gjorde det, og så var det overstået.

LÆS OGSÅ: Fra ‘Prince Charming til ‘Paradise Hotel’

Jens og Jonas i ‘Prince Charming’ (Foto: Krestine Havemann)

Elias, der også medvirker i ‘Prince Charming’ kan godt forstå Jens’ bekymring.

– I så ung en alder vil man bare gerne være det samme, som alle andre er. Det er lige meget, om man er homoseksuel eller på anden måde stritter lidt ud, så er det meget normalt i den alder, hvor man er ved at finde sig selv, at man bare gerne vil passe ind i det fællesskab, der nu er, fortæller Elias til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Ny dansk realityhunk har hed fortid med kendt skuespiller

Jens har fået en helt anden tro på sig selv og et andet syn på homoseksuelle ved at medvirke i programmet.

– Jeg kom ind med en masse fordomme om, at jeg godt vidste, hvordan alle homoer i hele verden så ud, og lige pludselig fandt jeg ud af, at de også kunne være pædagoger og brandmænd. Jeg elsker de drenge, og for mig har det været en kæmpe udvikling, fortæller Jens.

– Han startede som en larve, og nu er han en sommerfugl, afslører Elias.

LÆS OGSÅ: WOW: Trekantsdrama den første aften i ‘Prince Charming’