Presset Türker: Truet med sagsanlæg

Türker og Bronuts-kæden har været kreative for at undgå at blive sagsøgt. Men forude venter et stort arbejde for at råde bod på regelbruddet.

Af Lykke Buhl - 26. oktober 2020 kl. 17:58

For lidt over et år siden startede Türker Alici, som vi kender fra ‘Paradise Hotel’ og ‘Robinson Ekspeditionen’, donutkæden Bronuts med vennen Ninos Oraha.

På den korte tid er det allerede blevet til seks butikker, og den store succes kan mærkes – og det er ikke kun positivt.

– Vi er igang med at blive sagsøgt. Ja, den her branche – når der er succes, så går det ud over de her ting, forklarer Türker i en video på YouTube.

LÆS OGSÅ: Deltagerne har talt: Derfor er ‘Robinson’ federe end ‘Paradise’

Fjern det eller bliv sagsøgt!

Sagen drejer sig om et stykke tekst, som Bronuts-kæden uretmæssigt har brugt på deres æsker til donuts.

– Vi fik et brev fra noget, der hedder La Lorraine, som også laver donuts. Og de skrev: ‘It has come to our attention, that you are making unauthorized use of our trademark “Donut worry, be happy”, forklarer Türker og fortsætter:

– De sagde så, at hvis vi ikke fjerner det inden for 10 hverdage fra, at vi har modtaget brevet, så ville de sagsøge os.

Herunder kan du se Türker og Ninos med æskerne, hvor man kan se, at der på siden står “Donut worry Be happy”.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

SNART ER DET TID! – 2 dage tilbage også hedder @bronutsdk 3.0 Vesterbrogade 37 KØBENHAVN 🍩 – I dag står den på reception med en masse dejlige mennesker 🙏🏽 – Udover det så har @partyinabox.dk sørget for at vi er EKSTRA klar til åbningen på fredag! 👏🏻🎁🎉🎈🎊🎀 – Btw hvad synes i om vores nye æsker 🤞🏾 Nu er der i hvertfald ingen tvivl om hvad man kommer rendende med 🤩👅 – Jajaaa glem nu ikke at vi allerede har åben i Århus butikker fra 10-19 i dag 🍩😝 – – #bronutsdk #teambronuts #donut #donuts #donuts🍩 #donutlover #lovedonut #donutshop #food #foodlover #oreodonut #toffifeedonut #snickersdonut #daimdonut #donutcoffee #kinderdonut #buenodonut #maxidonut #marsdonut #twixdonut

Et opslag delt af Bronuts Donuts Denmark Aps (@bronutsdk) den

LÆS OGSÅ: ‘Hjerteflimmer’ vender tilbage

Indgår forlig

Heldigvis nåede det aldrig så vidt, at Türker og Bronuts-kæden blev sagsøgt. De blev nemlig enige om et forlig med bageri-kæden La Lorraine.

– Vi er 100% indforstået med, at vi skal fjerne det der. Så vi skrev til dem, og vi gik i forlig med dem, at vi kunne tage et klistermærke over. Og det her klistermærke er så stærkt, at når du trækker det af, så går det i stykker, så det vil sige, at man slet ikke kan se det. Så det er en løsning, vi har fundet frem til sammen med dem, som de har godkendt, forklarer Türker om, hvordan sagsanlægget blev undgået.

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Lars ramt af blodprop: Løb sig tilbage til livet

Derfor er der nu et større arbejde igang med at få skjult det uretmæssige varemærke på de allerede trykte Bronuts-æsker, der heldigvis ikke alle sammen havde teksten påskrevet.

– Der er lige 32.000 af de her to’er-æsker, som skal have klistermærke på, siger Türker med et grin.

LÆS OGSÅ: CHOK: Irina og Victoria kører galt

“Vi har været idiotiske”

Türker ved dog godt, at det er helt og holdent hans og Bronuts egen fejl, at de nu må ændre på deres æsker for fremtiden.

– Vi har jo altid tænkt, at det var bare et citat, du ved, alt tilgængeligt, så vi vidste faktisk ikke, at de havde et trademark på det, og det har de faktisk i hele verden, så der er faktisk ikke nogen firmaer, der må bruge det her “donut worry, be happy”. Så selv dem, der bruger det på uskyldige t-shirts og så videre, det er faktisk ulovligt, forklarer han.

LÆS OGSÅ: WOW! Linse overrasker igen med ny frisure

Türker understreger også, at antagelsen om, at det var et frit tilgængeligt citat, kun er en dårlig undskyldning, fordi det er Bronuts eget ansvar som butikskæde at forsikre sig, at de ikke overtræder reglerne.

– Vi har været uheldige og dumme og idiotiske ikke at tjekke op på, at “donut worry, be happy” var blevet taget, det er sådan set 100% vores fejl. Men nu er vi kommet frem til en konklusion om, at vi sætter klistermærke på, og når vi har gjort det, så skulle der ikke være mere, slutter han.

LÆS OGSÅ: Efter voldtægtsanklager: Derfor dropper Türker søgsmål

Har selv truet med advokater

Som virksomhedsejer, der har betalt dyre penge for Bronuts-varemærket, har Türker nemlig fuld forståelse for nultolerancen overfor uretmæssig brug af varemærker og patenter.

– Hvis nogen bruger Bronuts, så kommer vi også efter dem. Det er gamet, forklarer Türker, der eksempelvis selv har truet Føtex med advokater efter en bagerelevs fagprøve blev reklameret som bronuts i stedet for donuts.

Herunder kan du se videoen, hvor Türker fortæller om det undgåede sagsanlæg

LÆS OGSÅ: Landmand Claus ramt af corona: Mister millioner

LÆS OGSÅ: Hilda gav 13-årige Johanne sine pladser til ‘Vild med dans-Knæk Cancer’

Læs mere om