Philip May efter operation i hovedet: Klar til at se fremad

Philip har gjort op med fortidens dæmoner og lagt sig under kniven.

Af Louise Vilsbøl - 25. marts 2021 kl. 19:36

I dag er en stor dag for energibomben Philip May, som er kendt fra ‘Paradise Hotel’ og netop nu er aktuel med sit eget program sammen med kæresten Simone og deres søn Vilmar. I dag har Philip gennemgået en operation, hvor han har fået fjernet det fragment fra en granat, som han har haft siddende i baghovedet i mere end ti år.

I ti år har Philip forsøgt at lægge fortiden bag sig – en fortid i krig blandt andet i Afghanistan, hvor Philip har oplevet mange voldsomme traumer i en forholdsvis umoden alder – blandt andet har han mistet kammerater i krig, og han er selv blevet ramt af en mortergranat, hvor han altså har haft et fragment på cirka en centimeter siddende i baghovedet indtil i dag.

LÆS OGSÅ: Irina taler ud om graviditeten

Det er nemlig først nu, han er blevet klar til at få fjernet fragmentet, fortæller han ærligt på Instagram

– Jeg er nået til et punkt i min rejse, hvor jeg er klar, klar til at lukke nogle kapitler, klar til at se fremad, klar til at tro på en fremtid. Der må simpelthen ikke opstå en situation, hvor jeg ikke kan få en MR-scanning. Det handler om at tage alle de forbehold, jeg kan tage, selvom det her fragment er så følelsesbundet til mig. Det blevet en del af mig, en del af historien, en del jeg har svært ved at give slip på, skriver Philip og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Cengiz åbner op om uvenskab i ‘Familien fra Bryggen’

– Det er en virkelig ambivalent følelse, når der hvor fragmentet kom fra, var med til at slå mine venner ihjel. Jeg står stadig med en følelse af, at det skal gemmes og er evigt taknemmlig for alle de inputs, I er kommet med – lige fra halskæder, til epoxy rammer, glasmontager og meget mere, det kan jeg lige gå og tænke over, for det betyder meget.

Han understreger, at han har det godt, og at det var den rigtige beslutning, at få fragmentet fjernet.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe jubler over moderkage

Kæmpede med misbrug og PTSD

I efteråret var Philip med i podcastserien ‘Krigens reality‘, hvor han åbnede op for kampen imod misbrug og PTSD. I podcasten blev Philip scannet i baghovedet, og scanningen viste fragmentet på en centimeter i længden og nogle millimeter i tykkelsen. Fragmentet skulle fjernes, hvis Philip en dag ville MR scannes, da fragmentet var ekstremt magnetisk, men det var en svær beslutning for Philip.

LÆS OGSÅ: Jesper Buch åbner op om forhold

– Det er blevet en stor del af mig, og jeg har svært ved at give slip på sådan nogle ting. Jeg har kammerater, der er døde af det, så det mindste jeg kan gøre er det her. Jeg skal tænke over nogle ting, fortalte Philip i podcastserien, da han blev bekendt med størrelsen af fragmentet i baghovedet. Fragmentet var ikke kun en del af ham, det var også en del af hans historie, selvom det var generende, da Philip ikke kunne ligge flat på baghovedet, uden det gjorde ondt.

Nu er det dog blevet fjernet, og Philip kan for alvor begynde at se fremad. Læs hele hans opdatering på Instagram herunder:

LÆS OGSÅ: UHH! Romance i ‘X Factor’

Læs mere om