Philine anklaget for falsk reklame

Hun har tagget en række produkter på Instagram, og det må man ikke uden at skrive reklame.

Af Anna Løwe - 2. juli 2021 kl. 11:00

I det nyeste afsnit af ‘Bendtner og Philine’ på discovery+ fortæller en frustreret Philine, at hun er blevet kontakter af Forbrugerombudsmanden, der anklager hende for falsk reklame.

I en række billeder på Instagram har Philine tagget de brands, hun bærer, og det er her, det går galt. Tagger man et brand, skal man nemlig også skrive reklame. Men der er en grund til, at Philine tagger og ikke markerer opslagene som reklame.

– Jeg tagger mærkerne for at slippe for fire hundrede spørgsmål om, hvor tingene er fra, forklarer Philine, mens hun sidder med et bilag fra Forbrugerombudsmanden, der indeholder flere af hendes opslag.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-hunk nægter coronavaccine: Lortet er menneskeskabt

Hun uddyber:

– Men problemet er, at hvis man ikke er hyret af et brand til at lave reklame, men alligevel tagger dem for at slippe for alle beskederne, så bliver det opfattet som reklame – og selvom det er en fødselsdagsgave, for eksempel.

Philine har dog endnu ikke fået en konkret bøde. Hun har fået en løftet pegefinger og skal nu – via sin advokat – forklare, hvorfor hendes opslag ikke er lavet som reklame.

LÆS OGSÅ: IKKE VIST PÅ TV: Derfor smed Nikolaj i virkeligheden Jasmin ud

Se klippet nedenfor:

Hele afsnittet kan ses på discovery+.

LÆS OGSÅ: ANKLAGET: Bendtner er ikke enig