Peter Madsen sætter ord på, hvad der skete i ubåden - Her & Nu

Peter Madsen sætter ord på, hvad der skete i ubåden

Peter Madsen kommer med nye udtalelser om motivet for mordet.

Af Caroline Grønne Wigdal - 30. september 2020 kl. 12:57

Journalisten Kristian Linnemann har med hjælp fra eksperter og gennem mere end 20 timers telefonsamtale med Peter Madsen forsøgt at komme frem til svaret på, hvorfor Kim Wall skulle myrdes. Samtalerne er blevet til  programmet ‘De hemmelige optagelser med Peter Madsen’, og i det kommer nye detaljer om det mord, som forbryderen på bestialsk vis begik.

– Hvis jeg på nogen måde skal komme frem til, hvad det seksuelle motiv var, bliver jeg nødt til at høre, hvad der foregik i ubåden, inden Kim Wall døde, siger Kristian Linnemann i programmet.

LÆS OGSÅ: Endnu en elskerinde står frem: Sådan gjorde Peter Madsen ved mig

Det spørgsmål stiller han Peter Madsen, der besvarer det med, at han ikke mener, det burde være uklart. Alligevel sætter han lidt flere ord på, hvad der skete den aften i august 2017.

– Lad mig sige det sådan, at hvad der helt præcist skete, det må hun have lov til at tage med sig i graven. Og det må jeg også have lov til at tage med mig i graven.

LÆS OGSÅ: Landmand Claus droppede Ea: Hun var latterlig

Motivet for drabet

Den tidligere rets-psykiater Henrik Day Poulsen forklarer, at Peter Madsen nyder at sidde og holde på den “joker”, som er information, som kun han har, men som omverden så gerne vil have klarlagt fra ham.

Tidligere kriminalkommissær i Rejseholdet Kurt Kragh giver også sit perspektiv på Peter Madsens udtalelser.

LÆS OGSÅ: Alvorligt sammenstød: ‘Vild med dans’-stjerne i hast på skadestuen 

– Han bruger nogle termer, som vi andre bruger i alle mulige andre sammenhænge: “Det må han eller hun tage med i graven”. Det har jeg aldrig hørt blive brugt i sammenhæng med en drabssag. Han prøver at tage afstand fra de forfærdelige ting, der skete i ubåden, forklarer han.

Kurt Kragh mener, at der altid er  et motiv til at begå et drab. Og i ubådssagen er det også klart, hvad motivet er. Det er nogle seksuelle og voldelige fantasier, og dokumentationen for dem ligger i videoerne, der er fundet på Peter Madsens computer.

LÆS OGSÅ: ‘Forsidefruer’ ramt af corona 

Herunder er klip fra telefonsamtalen med Peter Madsen samt klip fra eksperternes udtalelser om motivet. Se hele afsnittet på Dplay.