Peter Birch indrømmer misbrug: Det stopper nu

Vinderen af ‘Paradise Hotel’ 2010 har fået nok.

Af Caroline Grønne Wigdal - 23. marts 2021 kl. 19:37

Hvis man følger med på ’Paradise Hotel’-stjernens Instagramprofil, kan man se, at løbeture rundt om søerne i København er blevet en fast del af morgenrutinen. Det er der måske ikke noget usædvanligt ved, men for 37-årige Peter Birch er der. For cirka et halvt år siden var det noget helt andet, der tog alt hans energi.

– Jeg har haft et misbrug af alkohol, det er svært at indrømme, men det har jeg. Det har været på et niveau, hvor jeg kunne styre det. Jeg har samtidig kunne passe mine ting, og det er gået op for mig, at jeg ikke har haft problemer med at stoppe med alkohol. Jeg har fået lidt hjælp fra mine venner og veninder – men ellers har det været uden hjælp fra nogen, fortæller han til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Cengiz åbner op om uvenskab i ‘Familien fra Bryggen’

Siden sin deltagelse i ‘Paradise Hotel’ har han festet hver eneste af ugens syv dage. Det var med de samme venner og foregik altid i indre København, hvor der altid var en fest eller en åben natklub. Men nu har han altså lagt den livsstil om. Målet er at komme i god form og tabe nogle kilo – han vil gerne have sin gamle krop tilbage, og sidst, han var rigtig glad for den, var i 2010 på ‘Paradise Hotel’.

– Det er gået op for mig, at jeg gerne vil ændre mit liv. Jeg gider ikke alt det fest og farver mere. Jeg vil gerne være sund og har levet i alt for mange år, hvor jeg har drukket – og for er være helt ærlig, så er jeg også blevet lidt halvfed, siger han.

LÆS OGSÅ: Janni Ree kommer med nye anklager mod fruerne

Negativt livssyn

Peter Birch ved ikke, hvornår han præcis indså, at nu skulle det være slut, men pludselig mærkede han sit dårlige humør. Så han begyndte at gå længere ture og droppede alkohol.

– Jeg er normalt en meget, meget glad person. Og jeg kunne mærke, at jeg begyndte at være lidt negativ på livet. Og alt det med min mors død gjorde det ikke bedre, siger han.

Den tidligere ‘Paradise’-deltager mistede sin mor, Birthe Birch, den 22. december sidste år. Hun blev 60 år og gik bort efter et længere sygdomsforløb.

LÆS OGSÅ: Jesper Buch åbner op om forhold

Det har aldrig været svært for Peter at få sin festlige livsstil til at hænge sammen med at passe jobbet som låsesmed, men med årene er overskuddet blevet mindre.

– Jeg arbejdede fra 8 til 18, og fra 18 til omkring 2 om natten har jeg bare fyret den af. Det gentog jeg igen og igen. Men hvis du havde ringet til mig for et halvt år siden, havde jeg ikke taget telefonen på det her tidspunkt om formiddagen. Jeg kunne mærke, at min krop kan ikke kunne mere, den blev for smadret af det. Jeg er blevet for gammel. Jeg har gjort det rigeligt, og det er ikke så sjovt længere.

Har sagt farvel til venner

Hele Danmarks nedlukning har på den måde gjort noget positivt for Peter og hjulpet ham til at lægge sin livsstil om. Derudover har han også sorteret i sin vennekreds, hvor der er flere, han har sagt farvel til.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen single igen: Han har stjålet fra mig

–  Og det er ikke, fordi jeg har noget imod dem. Men vi er bare ikke gode for hinanden. Vi har det rigtig sjovt sammen, men vi forgifter vores hjerne med alkohol. Jeg har ryddet lidt op i min vennekreds og taget dem til mig, som er gode for mig. Det er rigtig let at komme ind i det der miljø, men det er virkelig svært at komme ud af.

Men nu er har han altså fået en helt anden døgnrytme og er godt på vej til at komme i god form. Og det er da heller ikke, fordi han aldrig skal drikke et glas vin i fremtiden.

– Men det kommer ikke til at være på den måde igen. Det kommer det aldrig til, siger han.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald smittet med corona

Læs mere om