Pernille Højmark om alkoholisme: Jeg kender kampene

Pernille Højmark kan trække på sine egne erfaringer i ‘Sommerdahl 2’, hvor hun spiller den tidligere alkoholiker, Ellen.

Af Helle Bill Madsen - 27. marts 2021 kl. 19:58

Pernille Højmark kan spille de fleste roller – fra enlig mor i ‘Krøniken’ og Taxa-Lotte i ‘Taxa’ til festlig sangstjerne på scenen i bandet Sweethearts.

Nu kan den 60-årige sanger og skuespiller opleves i en rolle, hvor hun har trukket på erfaringer fra sig eget liv, i ‘Sommerdahl 2’. Her er hendes rolle nemlig tidligere alkoholiker, og selv har Højmark været meget åben om sit eget årelange alkoholmisbrug og kampen mod alkoholdæmonen, som har betydet flere antabusbehandlinger.

– Det er jo noget, som er med mig, for jeg ved godt, hvilke kampe man kan have med sprut. Frem og tilbage. Jeg synes jo, at jeg har styr på det nu. Men der er jo ikke noget lys uden mørke, og enhver festlighed er jo som regel også på et leje af noget alvor. Så det har da hørt meget sammen i mit liv de to yderpunkter, fest og sorg, siger hun.

LÆS OGSÅ: Oh Land raser over denne kommentar

Det er langt fra et høflighedsvisit, når Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og Flemming (André Barbikian) kommer for at afhøre Ellen og Hans (Jesper Lohmann) (Foto: Henrik Petit/TV 2)

I TV 2 Charlies krimiserie, ‘Sommerdahl 2’, spiller hun den kvindelige halvdel af de to garvede restauratører Ellen og Hans, som serverer smørrebrød og wienerschnitzler i deres restaurant.

– Ellen Larsen er jo en dame, der ikke har haft det nemt og har knoklet meget for at banke den frokostrestaurant op. Både hun og Hans er tidligere alkoholikere, og de er ikke særligt glade. Livet er gået deres vej forbi. Og selvom de er blevet ædru og har knoklet hårdt, så glemmer systemet dem ikke, fortæller Pernille Højmark om rollen som alkoholikeren Ellen Larsen, der bliver indblandet i en mordsag.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING! Hundebøll planlagde selv sit exit

Pludselig er Lotte, Finn og Mike fra ‘Taxa’ samlet igen i garagen 24 år senere, da Svend (Peter Ganzler) møder Ellen og Hans.
– Vi er sgu blevet lidt ældre, men jeg elsker de gamle Taxa-drenge, siger Pernille (Foto: Henrik Petit/TV 2)

Mor igen

Ellen Larsen er mor til en datter, som blev tvangsfjernet som lille, og i en alder af 59 år blev Pernille Højmark selv mor for halvandet år siden.

Hun tog den nu 24-årige afghanske flygtningedreng Hafiz til sig og voksenadopterede ham, efter at have mødt ham og hjulpet ham gennem Venligboerne.

LÆS OGSÅ: Veganer eller vegetar? Janni Ree afslører, hvordan det går

– Man bliver meget ængstelig af få ansvaret for et andet menneske. Jeg ser farer overalt på en måde, jeg aldrig havde troet, jeg skulle se farer på. Det er hårdt, for hans opholdstilladelse skal fornys hvert andet år, og det er en frygtelig ting at have hængende over sig. Men det er simpelthen en gave, at han er kommet ind i mit liv. Jeg kan kun opfordre andre til at kaste sig ud i det. Det er altid godt at hjælpe nogen, som virkeligt har brug for hjælp, fortæller Pernille med en tydelig stolthed i stemmen.

– Han har det rigtigt godt, og lever sit eget liv. Han er i gang med at tage en 9. klasse. Og når der ikke er corona-nedlukket, så arbejder han som tjener.

‘Sommerdahl 2’ kan ses søndag kl. 21 på TV 2 Charlie og TV 2 Play.

LÆS OGSÅ: Ulla Essendrop takker af

LÆS OGSÅ: Janni Ree kommer med nye anklager mod fruerne

Læs mere om