Pengeregn over Anne Linnet: Så meget tjener hun - Her & Nu

Pengeregn over Anne Linnet: Så meget tjener hun

Sangeren kunne betale sig selv en årsløn på 2,4 millioner kroner.

Af Lærke Stræde - 26. juli 2020 kl. 12:58

Anne Linnet kan se tilbage på 2019 som et år, hvor pengene væltede ind i uhørte mængder. For den nygifte Linnet forøgede sin årsindtjening med intet mindre end 4.133.604 kroner i forhold til året før.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab fra den 66-årige kunstners firma, der foruden hende selv har sønnerne Xander og Marcus i ejerkredsen og bestyrelsen.

I 2018 lød bruttofortjenesten på 1.792.282 kroner, men det steg til 5.925.886 kroner sidste år, hvilket betyder, at Anne Linnet omsatte for 493.823 om måneden hele sidste år.

LÆS OGSÅ: Bendtner afslører: Jeg vil starte på denne uddannelse

Ifølge erhvervsregistrene er der kun en ansat, hvilket må være Anne Linnet selv, og hun sørgede for at udbetale sig selv en pæn årsløn på 2.444.647 kroner, ligesom hun gav sig selv en million i udbytte. Dermed gav hun sig selv lidt over 250.000 kroner om måneden.

Med det gode resultat kunne hun også polstre firmaet, der var tæt på at have mistet sin egenkapital. Den er nu oppe på 2.878.566 kroner.

LÆS OGSÅ: Nik fra Nik & Jays lillebror springer ud som musiker

Anne Linnet betegner da også resultatet som tilfredsstillende, ligesom hun får sat ord på sin egen betydning i ledelsesberetningen.

– Anne Linnet er en i dansk sammenhæng unik, skabende kunstner, hvis udfoldelse og produktion spænder over en lang række musikalske og litterære genrer, skriver hun.

LÆS OGSÅ: Linse om at bo i campingvogn: Det er balsam for sjælen

Selv om Anne Linnet havde et forrygende godt 2019, så venter hun langt fra, at hun i 2020 vil kunne præstere samme gode takter.

Og det skyldes coronakrisen, som har smadret musikernes økonomi i et år, hvor de ikke har kunnet spille i mange måneder, og hvor frygten for smitten har fået mange til at være tilbageholdende med at gå til koncert, selv om det nu er tilladt.

– På baggrund af den nuværende situation omkring Covid-19, kan selskabets ledelse ikke på nuværende tidspunkt udtale sig om de økonomiske konsekvenser og forventede resultater for regnskabsåret 2020, skriver Anne Linnet.

LÆS OGSÅ: Henrik voksenmobbet og vraget: Det var en lettelse at blive sendt hjem

 

Læs mere om