'Paradise'-vinder åbner op om hård fortid: Bebrejder sig selv for farens død

Livet har ikke altid været nemt for Lenny Pihl.

Af Anna Løwe - 17. januar 2020 kl. 16:55

For Lenny Pihl har den seneste uge ikke ligefrem budt på solskinshistorier. Han og kæresten, Melina Buur, er nemlig gået fra hinanden, kunne Lenny for et par dage siden bekræfte overfor Realityportalen. 
– Jeg var fuld og gjorde noget dumt, dengang vi lige var startet med at se hinanden, og det er så kommet frem nu her. Jeg elskede ikke Melina dengang, som jeg gør i dag, og jeg vidste ikke, om vi blev til noget seriøst. Men sket er sket, og hvis jeg kunne gå tilbage i tiden, så havde jeg aldrig gjort det. Det har skubbet os væk fra hinanden, og lige nu er vi ikke sammen, forklarer Lenny.
LÆS OGSÅ: Kontrakt opsagt: Slut med ‘De unge mødre’ og ‘Ex on the Beach’

Hård barndom

Siden sin deltagelse i ‘Paradise’ og en række andre realityprogrammer, har Lenny stået til måls for kritik og hårde domme for sin person – ligesom så mange andre af hans realitykolleger har prøvet det. Nu har den friske ‘Paradise’-vinder dog lagt et meget personligt og ærligt opslag på sin Instagram-profil, hvor han åbner op omkring fortidens dæmoner.
– Jeg faldt over et gammelt billede, og så strømmede minderne bare tilbage. Det var en form for terapi et kort øjeblik, og jeg kunne godt mærke, at der stadig sad mange følelser, tanker og frustrationer fast, fortæller Lenny Realityportalen og fortsætter:
– Jeg har aldrig udtalt mig om mit liv i den forstand før, for følelser er noget, som man slukker for, når livet gør ondt. Men i går kan man godt sige, at jeg fik en følelsesmæssig åbenbaring, og jeg syntes, mine følgere skulle have lov til at vide lidt mere om, hvordan mit liv var engang.
DET SÅ DU IKKE PÅ TV: ‘Paradise’-vinder tog vild hævn
Billedet forestiller en blot 1-årig Lenny, der trygt og varmt sidder i sin fars favn og ikke aner, hvilket voldsomt og lærerigt liv han har foran sig. Sådan indleder Lenny opslaget og fortsætter:
– Intet har været nemt for mig, men jeg har aldrig givet op, og jeg har altid troet på, at noget godt ville ske for mig og min familie. Da jeg var lille, blev jeg tvangsfjernet, fordi min far ikke kunne holde sig på den rigtige side af loven, og min mor ikke fik en chance for at bevise, at hun kunne klare opgaven. Jeg fik så lov til at komme hjem til min familie igen, men da jeg var 13 år gammel, gik mit liv i stå.

Farens død

Som 13-årig havde Lenny en diskussion med sin far, der resulterede i, at han forlod hjemmet i raseri. Den beslutning har han dog fortrudt lige siden, og den vendte op og ned på hans liv:
– Der går ikke en dag, hvor jeg ikke fortryder det øjeblik, for da jeg kom hjem igen om aftenen, fandt jeg min far død i sin seng. Havde han stadig været i live, hvis jeg var blevet? Havde vi gjort alt, hvad vi kunne, for at hjælpe ham? Er det vores, at skyld han gav op?, spørger Lenny sig selv og forklarer, hvor stor en konsekvens det havde for ham fremadrettet:
LÆS OGSÅ: Trekantsdrama i ‘Paradise’: Det så du ikke på tv
– Jeg hadede mig selv, jeg hadede verden, og jeg hadede følelser. Jeg svor, at jeg aldrig ville sætte mine ben i den lejlighed igen, for det fremkaldte en angst og en smerte i mig, som jeg slet ikke kunne stå til ansigt over for. Min mor var ikke i stand til at tage sig af mig på det tidspunkt, så jeg blev sendt på kostskole, og der blev jeg hurtigt smidt ud. Starten på mit liv og mine teenageår var en katastrofe, og selvfølgelig smittede det af på mit adfærd.

Mistede sin farmor

Selvom Lenny havde svoret, at han ikke ville vende tilbage til den lejlighed, han fandt sin afdøde far i, måtte han alligevel gøre det. Da Lenny var blot 15 år, fik hans mor nemlig en fængselsdom, og det resulterede i, at Lennys bedsteforældre fik forældremyndigheden over ham, og Lenny måtte flytte tilbage til lejligheden.
– Men jeg elskede mine bedsteforældre, skriver Lenny i sit opslag og uddyber:
LÆS OGSÅ: Ærlig Trine indrømmer: Jeg løj for Mathias
– Min farmor havde brug for mig, fordi hun led af angstneurose (hun kunne ikke gå på gaden), så jeg valgte at bo der og passe på hende, da min farfar drak meget og tit var på værtshus. Jeg elskede min farmor over alt på jorden, og alt ved hende mindede om min far. Hun spiste ved et uheld nogle dødelige piller, og jeg sad ved hendes side på hospitalet i fire dage og så lige ud i luften. Jeg var 22 år, da lægen kom og sagde, at de ikke kunne gøre mere og stikket blev trukket ud til respiratoren. Vildt hvad et billede kan bringe tilbage af minder, lyder det.
Opslaget har affødt hundredevis af støttende kommentarer fra både følgere, venner og realitykolleger, og Lenny håber, det måske kan hjælpe nogle, der kan genkende noget derfra, fortæller han Realityportalen:
LÆS OGSÅ: Kæmpe twist på ‘Paradise’: Det så du ikke på tv
– Jeg føler, jeg kan give lidt af mig selv og måske endda hjælpe andre unge, som er i en hård periode i deres liv. Jeg har skrevet med mange børn, som har det hårdt gennem de sidste par år, og jeg gør, hvad jeg kan for at guide og hjælpe dem på andre tanker. Det er vigtigt, når man lukker noget af og skubber det væk, at man så en dag kan åbne op for det igen, så det kan blive bearbejdet og man kan hele og få det godt med sig selv. Jeg tror, at det er den proces, jeg er ved at gennemgå, og det passer mig meget fint. Jeg bliver nødt til at få alt det dårlige ud, så jeg kan få en masse gode ting ind.
Melina har også kommenteret og skrevet ‘Fighter’ og tilføjet et hjerte, og Lenny fortæller, at de da også er begyndt at tale sammen igen.
– Det var et stort kaos, da vi gik fra hinanden, men vi er begyndt at tale lidt sammen igen. Jeg ved ikke, hvad der sker i fremtiden, men bare det, at vi taler sammen igen, er en meget god start.
LÆS OGSÅ: ’Ex on the Beach’-babe: Håber på bolleven
LÆS OGSÅ: AV! Såret Freja efter ‘Paradise’: Vi gav forholdet en chance