‘Paradise’-stjerne afslører hård fortid med psykisk sygdom

Tilværelsen har bestemt ikke altid været let for paradisoen. Men for få år siden blev det ekstra svært, da flere psykiske sygdomme ramte på én gang.

Af Caroline Grønne Wigdal - 4. juli 2021 kl. 14:55

Det kan godt være, at 27-årige Jonas Doran næsten altid smilede på skærmen i ‘Paradise Hotel’, men det er langt fra altid sådan, han har følt.

Nu afslører han nemlig, at han er diagnosticeret med ADHD – en diagnose han fik, da livet for et par år siden ramlede for ham.

Det kom dog ikke bag på ham.

LÆS OGSÅ: Har du undret dig: Derfor hylder Lene Beier kun andenpladsen

– I samme omfang blev jeg ramt af flere depressioner, stress og et forhold med min eks, som slet ikke fungerede. Det har ikke ændret noget at få diagnosen, da jeg altid har vidst, at jeg ikke var lige som de andre venner og klassekammerater, fortæller Jonas Doran til Realityportalen.

Artiklen fortsætter under billedet… 

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne smittet med corona: Kostede jobbet

Jonas: Fotoshoot til ‘Årets ‘Paradise’-personlighed’. (Foto: Janus Nielsen)

Virker arrogant

Diagnosen betyder, at der er en række udfordringer at kæmpe med hver dag.

LÆS OGSÅ: Ville alle have fået en returbillet? Anne P taler ud

‘Paradise’-hunken oplever for eksempel, at hans ADHD kan gøre, at han har svært ved at lytte efter, hvad folk siger, fordi hans tanker hurtigt suser i andre retninger. Derfor kan nogle misforstå ham og tænke, at han er arrogant og ikke vil lytte.

Han mærkede allerede sin ADHD tilbage i folkeskoletiden.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang og Troels udvider familien: Modtager gerne tips til fødslen

– Jeg havde meget mere energi og kunne ikke koncentrere mig. Men en af de sværeste ting ved at have en diagnose, som generelt set påvirker ens liv, er uforståelsen fra folk, som ikke kan sætte sig ind i, at det ikke kan være så slemt, siger han.

Men selvom det kan være slemt og en kamp, så har paradisoen i dag fundet ud af at bruge det positivt, og han har faktisk en del på hjertet om netop den diagnose, som han ville ønske, at der var mere fokus på i Danmark.

– Jeg ser det ikke som noget negativt at have ADHD, men som en super power. Os med ADHD er generelt mere kreative, opfindsomme og kærlige, da vi siger tingene, som de er. Vi kan ikke holde noget igen. Man skal se én med ADHD som en Ferrari med cykelbremser. Der bliver ikke tænkt over konsekvensen, inden handlingen er udført, forklarer han.

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the Beach’-babe tager stor beslutning: Kan ikke få flere børn