‘Paradise’-babe åbner op om kronisk sygdom

Den tidligere ‘Paradise’-babe er ikke længere flov over sin hudsygdom og håber, hun kan hjælpe andre med samme lidelse til at slippe skammen.

Af Lykke Buhl - 23. februar 2021 kl. 06:58

Realitybaben Amanda Palm – som vi kender fra tiende sæson af ‘Paradise Hotel’ og Viafree-programmet ‘Mig og mine nye bryster’ – åbner nu op om, at hun lider af sygdommen psoriasis.

LÆS OGSÅ: ENDELIG! ‘Paradise’-babe viser hemmelig kæreste frem

I dag er hun nemlig ikke længere skamfuld omkring sin kroniske hudsygdom, der i peroder giver rødlige udslæt, men sådan har det bestemt ikke altid været.

– I mine ungdomsår havde jeg det virkelig stramt med det og forsøgte altid at skjule det, fortæller Amanda i et ærligt opslag på Instagram.

Herunder kan du se Amandas opslag, hvor hun fortæller om sygdommen

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af AMANDA PALM (@amandapalmn)

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-mor åbner op om voldeligt forhold

Indlagt på sygehuset

I opslaget fortæller Amanda, at hun som barn tilmed måtte indlægges, fordi sygdommen var blevet så aggressiv.

– Vi endte med at skaffe mig ind på Marselisborg Sygehus i Århus, hvor jeg blev indlagt og fik fuld behandling, forklarer Amanda, der brugte både tjære og stærke cremer i flere uger, mens hun fik hjælp på hospitalet til at tackle sygdommen.

– MEN det hjalp! I takt med min psoriasis blev mindre og mindre, blomstrede jeg mere og mere. Jeg lærte at acceptere med årene, at jeg lever med psoriasis, forklarer Amanda.

LÆS OGSÅ: Derfor tror Google, Christian Arnstedt er død

Elsk dig selv!

I dag bruger Amanda stadig forskellige cremer og salver til at holde sygdommen nede, men det er ikke altid muligt, og hun oplever at særligt i stressede perioder og i stærk kulde blusser de rødlige udslæt op – som hun normalt ville skjule med lidt tid i solariet.

Men hun skammer sig ikke længere over sin sygdom og kalder stolt sig selv for en lyserød leopard på grund af de plettede udslæt. Hendes budskab til andre med lidelsen er derfor, at de også må lære ikke at skamme sig.

– Du skal elske dig selv, ligesom du er! INGEN er perfekte, og husk nu, at den værste kritiker er altså dig selv, så stop med det og få fingeren ud og lev livet, slutter den tidligere ‘Paradise’-babe.

LÆS OGSÅ: Bendtners dyre gave sårer Philine

LÆS OGSÅ: HOT NEWS! ‘Paradise Hotel’ får nye værter