Påskebag med Mia Emilie: Æg i reden

Få inspiration til påskebag med Mia Emilie fra ‘Den store bagedyst’.

Af Katrina Rosendal - 3. april 2021 kl. 14:58

I 2019 deltog Mia Emilie Persson i ‘Den store bagedyst’, men allerede som blot 14-årig var hun blandt deltagerne i ‘Masterchef Junior’. Den nu 19-årige gymnasieelev har altid elsket at udfolde sin kreativitet i køkkenet – hvad end den står på madlavning eller kagebagning.

Det er blandt andet på udlandsrejser med familien, at Mia Emilie henter inspiration til sit madunivers fra andre kulturer. Hun er derfor heller ikke i tvivl om, at hun, hvis corona tillader det, skal ud og opleve verden, når hun til sommer færdiggør gymnasiet.

Men med påsken for døren viser hun først, hvordan man kan lave en nem, velsmagende og samtidig smuk kage, der passer perfekt til højtiden.

LÆS OGSÅ: Anders og Torbens nye investering: Åbner restaurant

Påskebag med Mia Emilie (Foto: Bo Nymann)

Citronmazarin

200 g marcipan
150 g blødt smør
Skal og saft fra 2 citroner
0,5 tsk vaniljepulver
3 æg
70 g mel
100 g sukker

Pisk smør, sukker og vanilje luftigt. Riv marcipanen og tilsæt den. Tilsæt derefter et æg ad gangen, mens der piskes. Tilsæt også citronskal og saft. Vend mel i blandingen og fordel dejen i en form smurt med smør og bag den ved 175 grader i 30-40 min.

Chokoladeganache

200 g mørk chokolade
300 g fløde

Hak chokoladen. Varm fløden til lidt under kogepunktet og hæld den over chokoladen, lad den stå et par minutter. Rør rundt indtil chokoladen og fløden er blevet en homogen ganache. Sæt blandingen på køl. Når den er helt kold, piskes den en smule og smøres på toppen af kagen.

Chokoladepynt

0,5 l iskold alkohol fra fryseren (fx vodka)
300 g mørk chokolade
Påskeæg i forskellige farver

Temperer chokoladen og kom den i en sprøjtepose. Hæld den iskolde alkohol i en skål og sprøjt chokoladen direkte ned i alkoholen i tynde grene, evt. i form som en rede. Når chokoladen har sat sig, fiskes grenene op. Lad dem dryppe af. Pladser dem på toppen af kagen med ganache og pynt med påskeæg.

LÆS OGSÅ: Åbner op om kæresten: Jeg har ramt jackpot

(Foto: Bo Nymann)

Ved hjælp af en sprøjtepose trykkes chokoladen ud i den iskolde alkohol i en redeform. Der efterlades ikke en smag af alkohol.

(Foto: Bo Nymann)

Når chokoladen er størknet, fiskes den op af alkoholen og lægges til afdrypning på et viskestykke, inden den anrettes på selve kagen.

(Foto: Bo Nymann)

Køb de påskeæg i supermarkedet, som du synes passer bedst til din hjemmelavede, spiselige rede.

(Foto: Bo Nymann)

Velbekomme!

LÆS OGSÅ: Didde åbner op: Jeg har fået en depression

LÆS OGSÅ: Opsang til ‘X Factor’-dommer