'På røven i Nakskov'-Ib afslører: Sådan går det med valgkampen

Der er hverken valgplakater eller flyers, når ‘På røven i Nakskov’-Ib holder valgkamp op til kommunalvalget.

Af Louise Andersen - 15. november 2017 kl. 9:09

Tidligere på året kom det frem, at Ib Andersen, kendt fra ‘På røven i Nakskov’, vil ind i byrådet for Lolland Kommune. Han har derfor stiftet partiet ‘Udkantsdanmark’.
Valgkampen er i fuld gang for Ib Andersen, der dog hverken dele flyers ud eller har valgplakater.
– Jeg har ikke flyers, og jeg går ikke på gaden. Det har jeg ikke tid til, fordi vi har fiskerivirksomheden ved siden af. Jeg har heller ikke valgplakater oppe. For så kan de ikke blive revet ned, og de kan ikke blive blæst ned af stormen, fortæller han til Realityportalen.dk.
LÆS OGSÅ:‘Hård udenpå’-Simon åbner op: Min mor er ked af det
Ib har i stedet lagt en anden strategi; Han giver den ekstra meget gas til vælgermøderne. Han er dog langt fra tilfreds med antallet af vælgermøder, han bliver inviteret med til.
– Jeg synes bare, at jeg får for lidt taletid. Jeg kommer ikke ud til alle valgmøderne, for jeg bliver ikke inviteret. Så er det kun nogle få af de nye partier, der får lov til at komme med. Det kan ikke passe, at det kun er de partier, der har været med til at dræne pengekassen i Lolland kommune, de kan komme hver gang, siger han og fortsætter
– Men de nye får ikke den samme taletid. Og det er ikke fair op til en valgkamp. Så demokratisk er man ikke her på Lolland. Man er nogle egoister.
LÆS OGSÅ:‘Landmand’-fiasko: Alle forhold er gået i vasken
De vigtigste mærkesager
Ib Andersen går til valg med to helt klare mærkesager: Der skal passes på de unge og de ældre.
–  Min vigtigste mærkesag er mobning. Hvis du er blevet mobbet fra børnehaven af, så har du ikke et godt liv. Det kan jeg ikke have. Og også de ældre. Så de ikke skal ligge og skide og pisse i deres egen seng, uden at blive skiftet i flere dage. De får ikke særlig god mad, og det er dem, der har opbygget hele samfundet. Kan systemet være det bekendt? Nej, gu kan de ej, siger han.
LÆS OGSÅ: TV 2 overvejer ny sæson af ‘På røven i Nakskov’
Ifølge Ib er de fleste mennesker meget positive over for mærkesagerne.
– Folk kan godt lide, at jeg går ind og støtter de unge mennesker, der skal videre frem i systemet. Der er ikke noget arbejde; ingen muligheder; ingen erhvervspladser eller aktiveringspladser. De er ved at lukke skolen nu her, og så ved jeg da ikke, hvor fanden de skal søge uddannelse henne, siger han.
Ib Andersen mener ikke, at de nuværende politikere i Lolland kommune er dygtige nok til at forhandle med politikerne på Christiansborg.
LÆS OGSÅ: ‘På røven i Nakskov’-Ib klar til ny sæson, men …
Klar til Christiansborg
Den tidligere ‘På røven i Nakskov’-medvirkende er klar til at tage skridtet videre til landspolitik, hvis alt går som det skal. Alting handler, ifølge Ib Andersen, i dag om Odense, Aarhus, Aalborg og København. Dét Ib selv har døbt firekløveren. Det vil han gerne ændre på.
– Folk skal stemme på ‘Udkantsdanmark’, da folk her på Lolland bor i udkantsdanmark. Det kunne jo godt være, at ‘Udkantsdanmark’ kunne komme på Christiansborg og sparke lidt til dem derinde. Der bor flere mennesker i udkantsdanmark, end der bor i den firkløver. Jeg kunne godt finde på at gå ind i landspolitik, for at udkantsdanmark bliver mere hørt, fortæller Ib Andersen.
Valgkampen har betydet, at Ib har forsømt fiskerivirksomheden en smule, men ellers understreger han, at han og sønnen Nicolai har det godt. Det bliver spændende, om far og søn bliver valgt ind, når der er kommunalvalg tirsdag den 21. november.
LÆS OGSÅ: Linse afslører: Derfor hedder han Fremtids Peter
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: ‘Landmand’-fyr skal være far