OVERBLIK: Sådan bliver 'X Factor'-finalen - Her & Nu

OVERBLIK: Sådan bliver 'X Factor'-finalen

Denne sæson af ‘X Factor’ har været underlagt en del forandringer grundet coronapandemien. Her får du et overblik over, hvordan finalen i ‘X Factor’ kommer til at foregå.

Af Lykke Buhl - 22. maj 2020 kl. 16:54

I aften starter finalen i ‘X Factor 2020’ kl. 20.00 på TV2. I år bliver finalen for første gang delt op i to, så første halvdel af finalen afholdes i aften fredag, mens den anden halvdel afholdes i morgen lørdag kl. 20.00.
Det betyder, at der i aften endnu en gang skal sendes en håbefuld deltager ud af konkurrencen, før vinderen blandt de tre tilbageværende finalister findes om lørdagen.
LÆS OGSÅ: HOT NEWS! “Skatter” med i nyt program

Imponerende gæsteoptrædener

I aften fredag kommer der fint besøg, når Christopher, Hjalmer, Jada og Jung gæster ‘X Factor’-studiet for at synge duetter med deltagerne. Derfor skal deltagerne altså på scenen to gange, hvor de først selv synger en sang, deres dommer har valgt til dem.

Blandt de kendte danske artister, der skal synge duet med ‘X Factor’-deltagerne er Christopher, der skal optræde sammen med Mathilde Caffey (Foto: Janus Nielsen)


Til anden halvdel af finalen i morgen lørdag skal de tre tilbageværende deltagere så på scenen med hver deres vindersang. Derefter kommer Lukas Graham og de tidligere ‘X Factor’-livedeltagere og synger. Til sidst skal vinderen af denne 13. sæson af ‘X Factor’ findes.
LÆS OGSÅ: UHH! ‘X Factor’-stjerne løfter sløret for ny kæreste
Derudover er det som noget helt nyt også blevet tilladt at have publikum med i salen, hvorfor deltagernes familier og venner vil være at finde på tilskuerpladserne både fredag og lørdag.

Lukas Graham giver et nummer i anden halvdel af ‘X Factor’-finalen (Foto: Michael Stub)

Det skal deltagerne synge

I aften fredag til første halvdel af ‘X Factor’-finalen skal deltagerne først på scenen med en sang, som deres dommer har valgt til dem.
Derefter skal deltagerne synge en duet-medley af to sange fra den artist, de skal optræde sammen med. Smokey Eyes skal således synge sammen med Hjalmer, Mathilde med Christopher, Alma med Jada og Emil Wismann med bandet Jung.
SE OGSÅ: ‘X Factor’-deltagernes vilde reaktioner, da de fik at vide, hvem de skulle synge duet med

Fredag:

Smokey Eyes (Foto: Lasse Lagoni/TV 2)

Smokey Eyes

Only Love Can Hurt Like This – Paloma Faith
Duet m. Hjalmer LarsenVerden i farver & Istedgade
LÆS OGSÅ: Nyt reality-venskab: I starten hadede vi hinanden på grund af denne fyr

Mathilde Caffey (Foto: Anthon Unger)

Mathilde Caffey

Baby – Bishop Briggs
Duet m. ChristopherLeap of Faith & Ghost
LÆS OGSÅ: TV 2 beskyldt for dyremishandling i ‘Først til verdens ende’: Her er deres modsvar

Alma Agger (Foto: Lasse Lagoni/TV 2)

Alma Agger

Evertything I Wanted – Billie Eilish
Duet m. Jada: Lonely & Nudes
LÆS OGSÅ: Luksus fra luften: Se danske tv-stjerners vilde hjem

Emil Wismann. (Foto: Lasse Lagoni/ TV 2)

Emil Wismann

Jyder i København – De Eneste To
Duet m. JungBlitz, Baby & Jeg skal nok vente
LÆS OGSÅ: Geggo sætter ord på sin abort: Jeg fik voldsomme smerter
LÆS OGSÅ: UH! Ulven Peter afslører ny kvinde i sit liv


Til anden halvdel af ‘X Factor’-finalen, der afholdes i morgen lørdag aften, vil der kun være tre deltagere tilbage. På listen herunder kan du se, hvad deltagerne skal synge, hvis det er dem, der går videre.
Efter deltagerne har sunget deres vindersange, så kommer Lukas Graham og de tidligere deltagere fra live showsene og synger.

Deltagerne i ‘X Factor’-live shows (Foto: Kenth G. Madsen)

Lørdag:

Smokey Eyes

Adore You – Harry Styles

Mathilde Caffey

Karma Is a Bitch – CH10

Alma Agger

The Last Dance – Claire Maguire

Emil Wismann

Selvmord på dansegulvet – Thomas Holm
LÆS OGSÅ: Ilona ude af ‘X Factor’: Arbejder allerede på ny musik

De mange ændringer

Coronapandemien har været skyld i, at der er blevet lavet en del om i ‘X Factor’, siden denne sæson af programmet startede.
Først blev ‘X Factor’ live shows afholdt uden publikum, så blev programmet udskudt i to måneder, og da det hele startede igen, blev det i en forkortet udgave, så vi i fredags pludselig var nået til semifinalen.

Sofie Linde var for første gang nervøs, da hun endelig igen bød velkommen til ‘X Factor’ i semifinaleprogrammet (Foto: Anthon Unger).


Dertil kommer finalen for første gang til at strække sig over to programmer, ét i aften kl. 20 fredag og ét lørdag aften kl. 20, hvor vinderen findes.
Ikke mindst skulle finalen have været afholdt i et fyldt Forum Horsens, men bliver nu afholdt i ‘X Factor’-studiet i Brøndby, hvor de andre live shows også har været holdt.
LÆS OGSÅ: Oh Land afslører kønnet

Hvem vinder?

Lørdag findes vinderen af ‘X Factor’ 2020 så endeligt. Dommerne kommer ikke til at have nogen indflydelse på, hvem der vinder, så det er udelukkende op til seerne, der afgør resultatet med deres sms-stemmer.

Ankerstjerne, Oh Land og Thomas Blachman kommer ikke til at bestemme, hvem der skal vinde ‘X Factor’ 2020 (Foto: Lasse Lagoni)


Vinderen af ‘X Factor’ får – udover æren og en titlen – en pladekontrakt med Sony Music, sin egen EP, en musikvideo og et professionelt hjemmestudie.
LÆS OGSÅ: Test dit parforhold i nyt reality-program: Tilmeld dig her
Bookmakerne hos Danske Spil er dog ganske sikre på, at det bliver Alma Agger, der løber med sejren.
På en samlet andenplads har de Mathilde Caffey og Emil Wismann, og mindst tiltro har de til Ankerstjernes gruppe Smokey Eyes, som de altså anser som de mest sandsynlige til at ryge ud i dag til første halvdel af ‘X Factor’-finalen.

Alma Agger til ‘X Factor’-semifinalen (Foto: Anthon Unger)


LÆS OGSÅ: ‘Kongerne’-Kia er klar til at udgive sin bog: Det går den rigtige vej nu
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: ‘X Factor’ får endnu en sæson