Opgør: 'Bagedyst'-vinder headhuntes til Christiansborg - Her & Nu

Opgør: 'Bagedyst'-vinder headhuntes til Christiansborg

Der er brug for ‘Den store bagedyst’-stjernens kræfter på Christiansborg.

Af Caroline Grønne Wigdal - 29. januar 2020 kl. 20:55

Nordjyske Liv Martine vandt ‘Den store bagedyst’ i 2015, og nu kan hun endnu en gang deltage i en kamp og forhåbentlig vinde den. I hvert fald har Venstres ligestillingsordfører, Fatma Øktem, inviteret ‘Bagedyst’-vinderen ind på Christiansborg til et møde om perfekthedskulturen og opgøret med denne, som lige nu fylder mere end nogensinde i vores samfund.
– Jeg bliver nødt til at sige noget mega sejt. Mens jeg har siddet hos frisøren, har jeg fået en mail fra Venstres ligestillingsordfører, Fatma Øktem, som har inviteret mig til en snak om Danmarks perfekthedskultur, og hvordan vi skal ændre den. Jeg er lidt overvældet. Hvor er det bare sejt, at jeg skal derind og tale om ligestilling og om, hvordan vi skal opføre os i Danmark, siger en begejstret Liv Martine i sin insta story.
LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne chokerer: Derfor stopper jeg

Almindelig numse og nægter makeup

Det er da heller ikke tilfældigt, at Fatma Øktems valg er faldet på stjernen fra ‘Den store bagedyst’. For udover at Liv Martine har et godt stykke over 100.000 følgere på Instagram, så har hun også allerede selv i den grad taget kampen mod perfekthedskulturen op. Hun fik tilbage i efteråret massiv opmærksomhed, da hun blev udsat for online had og modtog en masse kritik for hendes hud, der ikke er fejlfri. Den negative opmærksomhed fik hende til slå i bordet.
LÆS OGSÅ: Ærlig paradiso: Jeg ville egentlig ikke være med i ‘Paradise’ 
– Jeg modtog dette screenshot, og nu skal jeg fortælle jer en ting, I ubetænksomme mennesker, der sidder derude og kan finde på at skrive sådan nogle ting om et andet menneske! Tror I selv, at jeg er stolt af, hvordan min hud ser ud? Tror I ikke, at jeg hver dag kæmper med at være ligeglad og filme præcis, hvordan jeg ser ud? Tror I ikke, jeg ville ønske, at min hud bare var fuldstændig fejlfri?! Fuck jo, men sådan er det bare ikke!! Og ved I hvad, jeg NÆGTER at tage makeup på for at tilfredsstille nogle af jer, fordi I mener, jeg er uhygiejnisk! Hvordan kan I dog finde på at sige, at fordi jeg har uren hud, så er jeg uhygiejnisk? Der stod sågar, at jeg ikke burde filme mig selv på Kagetid med den hud, jeg har, og at nogle af jer ikke kunne holde ud at se på mit ansigt, skrev hun tilbage i november på sin Instagram-profil.
LÆS OGSÅ: Linse afslører: Derfor sælger jeg huset 
Den Liv Martine stjal også en del opmærksomhed i begyndelsen af januar, da hun fra sin ferie i Thailand postede et billede på Instagram, hvor hun stod i bikini. I opslaget var skrevet en ærlig tekst med budskabet om, at man skal elske sin krop, præcis som den er skabt.
– Jeg håber, at du vil hjælpe mig med at se dig selv i spejlet og elske lige det, du ser! Jeg øver mig stadig hver dag, og jeg elsker heldigvis det jeg ser, mere og mere! Jeg elsker f.eks. min ganske almindelige numse, skrev hun i opslaget.
LÆS OGSÅ: Rikke Gøranssons kæreste tjekker ind i Mexico
Herunder kan du se opslaget med Liv Martine iført bikini og med et særligt budskab.