Ole Henriksens 2020-råd: Skru op for venligheden - Her & Nu

Ole Henriksens 2020-råd: Skru op for venligheden

Ole Henriksen deler ud af sine erfaringer – venlighed er vigtigere end penge.

Af Tina Jøhnk Christensen - 5. januar 2020 kl. 19:58
Der skal ikke ske store forandringer i Ole Henriksens tilgang til tilværelsen i 2020. Skønhedseksperten, der er bosat i Los Angeles, men nu også har fået en base i den danske hovedstad, vil blot fortsætte i samme spor.

Ole Henriksen har fået en base i Danmark, og ser frem til at tilbringe mere tid i Danmark i 2020.
(Foto: Michael Stub)


– Jeg har ikke deciderede nytårsforsæt. Jeg vil blot opføre mig pænt som menneske og leve i overensstemmelse med de gode værdier, som jeg kan stå inde for, siger han, da Her&Nu besøger ham i hans lejlighed på Sankt Annæ Plads.
– Jeg mener, at vi alle sammen skal skrue op for venligheden og behandle hinanden bedre. De fleste mennesker er søde og rare og dømmer ikke hinanden baseret på hudfarve, seksualitet eller religion, og det er endnu vigtigere nu end nogensinde før. Vi skal være gode ved hinanden.
LÆS OGSÅ: Ole Henriksen sælger huset i Los Angeles
Ole Henriksen er som bekendt en rig mand, men han påpeger, at penge i sig selv ikke er noget, han stræber efter.

Den altid feststemte Ole Henriksen skålede det nye år velkomment ved en kæmpe fest i Los Angeles. (Foto: Tina Jøhnik Christensen)


– Penge gør dig jo ikke lykkelig. I stedet skal vi fokusere på at være gode ved hinanden, for det spreder lykke, og der er meget mere kærlighed og godhed i verden end det modsatte.
Der er dog store planer for 2020 i Ole Henriksens kalender. Han har besluttet sig for at være endnu mere aktiv med sine projekter i Danmark.
– Jeg vil lægge kæmpestor vægt på alle mine velgørenhedsprojekter i 2020. Jeg føler mig meget mere engageret i det end nogensinde før.
LÆS OGSÅ: Ung mor: Jeg frygter, mine børn bliver tvangsfjernet

Ole Henriksen lægger også mange kræfter i sit hverv som ambassadør for Det Kongelige Teater Balletskolen i Odense. Det bragte ham i december til Fyn, hvor han var med til generalprøven og premieren på
“De Vilde Svaner”. (Foto: Tina Jøhnk Christensen)


Han er blandt andet involveret i det initiativ som tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, tog, efter at hans datter, Signe, begik selvmord som 24-årig pga. en psykisk sygdom.
– Det er en organisation, der støtter unge mennesker, der er psykisk sårbare. Jeg relaterer meget til netop denne organisation, for jeg oplevede selv at føle mig psykisk sårbar og alene som ungt menneske, og der var mange gange, hvor jeg var deprimeret og ked af det.
LÆS OGSÅ: De gik bort i 2019
Men Ole Henriksen vil også hjælpe udenfor Danmark. Han er ambassadør for ”Gadens børn” i Kolkata, som
danske Pia Lindell Qwist startede efter et besøg i Indien i 2012.
– Da jeg mødte Pia, og hun fortalte mig, at der er 315.000 børn, der lever på gaden i storbyen, smeltede mit hjerte, og jeg følte mig straks motiveret til at hjælpe. Mange børn bliver mishandlet seksuelt og mange dør af sult. Det er meget tragisk, og derfor er det vigtigt for mig, at jeg støtter Pias initiativ endnu mere i 2020.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-deltager har nytårsbaby på vej