Oh Land efter massivt had: Jeg spørger mig selv, om det er jobbet værd

Oh Land gider ikke længere finde sig i, at internettet er et utrygt sted at færdes i.

Af Rikke Lynge - 13. marts 2021 kl. 8:55

Aftenens helt store tema var, foruden en masse god sang og underholdning, had på de sociale medier. Vært Lise Rønne lagde ‘X factor’ aftenen ud med at opfordre til, at alle kun skriver de ting til andre på de sociale medier, som man kan sige foran personen. Opfordringen kommer efter, at Oh Land den seneste uge har modtaget et massivt had på de sociale medier, efter hun stemte Hiba ud i forrige liveshow.

Men det er ikke kun Oh Land, der oplever at få en masse grimme beskeder, det gør flere af deltagerne også. Ifølge Oh Land har kritikken ændret sig de seneste år.

LÆS OGSÅ: CHOK! Blachman afslører alt om sin beslutning

– Karakterne af beskederne er klart blevet mere grove og intensionen om at nedgøre og håne, det er værre end ordvalget, selvom der er rigtig mange grimme ord. Intentionen om at nedbryde nogen, det rammer mig. Der er nogle, der bevidst vil gøre dig ondt, og de vil gerne have, at du har det så dårligt som muligt, fortæller Oh Land, der også gerne vil påpege, at der også kommer mange søde beskeder.

(Foto: Lasse Lagoni/TV 2)

LÆS OGSÅ: Ude af ‘X Factor’: Vi stopper her

Oh Land har været dommer på ‘X factor’ siden sæson 12, men nu overvejer hun, om det er jobbet værd at skulle lægge øre til så meget lort.

– Jeg spørger mig selv til tider, om det er jobbet værd, og det er også derfor, at jeg har valgt tidligere ikke at italesætte det, fordi jeg synes ikke, at det må koste så meget. Det må ikke være sådan, at en ung pige eller en mand, der vil stille op i ‘X Factor’ ikke tør, fordi vedkommende er bange for at blive udskammet. Derfor skal det laves om, det må ikke være så utrygt at færdes på internettet, slår Oh Land fast, der tit har set forskellige opslag på de sociale medier med en tråd fuld af negative internetkrigere.

LÆS OGSÅ: Efter seksuelle overgreb: Er stoppet i værnepligten

– Jeg gider ikke mere være i en verden, hvor jeg bare må acceptere, at sådan er tingene, når det bliver så groft og nedbryder mennesker på den måde, når det bliver så massivt og almindeligt at opføre sig på den måde. Det er i virkeligheden det, som jeg gerne vil sætte noget fokus på, fortæller Oh Land til HER&NU.

Oh Land frygter for, hvad der efter aftenens show er tikket ind af beskeder, og hun håber ikke, at hun igen skal have sin weekend ødelagt med negative kommentarer.

LÆS OGSÅ: Oh Land udpeget som vinder af Blachman: Det sætter jeg min lid til

Læs mere om