Lilian om Ole fra 'Lykken er en asiatisk kone': Jeg føjer ikke min mand

Det er ikke lutter lagkage at gifte sig på tværs af kulturer.

Af Helle Bill Madsen - 7. november 2016 kl. 21:20

45-årige Ole er gift med 39-årige Lilian fra Filippinerne, og de er med i TV2-programmet ‘Lykken er en asiatisk kone’, som havde premiere her til aften.
Men lykken er ikke nødvendigvis en asiatisk kone. Det vil Ole ikke blankt skrive under på, selvom hans forelskelse i Lilian i dag er blevet til en dyb kærlighed på 16. år, og parret har fået fire børn og en hund.
– Det var en kæmpe udfordring med store kulturforskelle, og vi skændtes helt vildt det første år. Jeg søgte ikke kærligheden, da jeg blev udstationeret i Manilla på Fillippinerne. Jeg var gift dengang, men i et dårligt ægteskab, siger Ole til HER&NU, da vi besøger dem i deres hyggelige hjem i Gram i Sønderjylland.
Også Lilian kan bevidne, at det heller ikke var en dans på roser for hende at flytte til Danmark.
– Jeg ville ikke bare føje min mand, som min mor havde sagt, jeg skulle. Jeg ville have lov at sige nej, og det gjorde jeg. Og når man elsker hinanden, så lærer man også at respektere hinandens grænser. Og hvis manden bare søger en føjelig kvinde, så bliver han skuffet til sidst, siger Lilian, og Ole nikker.
– Hvis du også altid bare havde gjort, som jeg sagde, så ville jeg miste respekten for dig. Og det er en skidt holdning at have som mand, hvis man rejser til Asien med det eneste formål at finde en kvinde. Jeg forelskede mig ikke i Lilian, fordi hun er asiat, hun kunne lige så godt være fra Norge.
LÆS OGSÅ: ‘Landmand’-Michael har fundet kærligheden: Nu skal vi have børn
HOT NEWS: Glæd dig til endnu en sæson
Vi skændes stadig

(Foto: Niels Henrik Dam)

Ole og Lillian og deres fire børn. (Foto: Niels Henrik Dam)


Parret har i dag to i gode jobs. Lilian er i lære på det lokale apotek som farmakonom (lægemiddelkyndig red.), og i fritiden er hun aktiv med egen sæbe og cremeproduktion, og Ole er IT-koordinator i et speditionsfirma. På trods af, at Lilian og Ole lever sammen med en dyb kærlighed, så er hverdagen stadig ikke uden udfordringer.
– Vi har stadig masser af problemer og skændes jo stadig, men vi er nødt til at komme tilbage til udgangspunktet. Og jeg elsker jo stadig Lilian, men jeg ved eksempelvis, at jeg ikke skal blande mig i hendes familieforhold, siger Ole, og Lilian supplerer:
– Jeg husker på, hvad det var, jeg forelskede mig i, og det holder jeg fast i, når du er træls, siger Lilian på syngende jysk.
‘Lykken er en asiatisk kone’ bliver sendt i fire programmer og kan ses mandag kl. 20.50 på TV2.
Læs hele interviewet i HER&NU, som udkommer på onsdag!
LÆS OGSÅ: Populært realitypar får eget tv-program
LÆS OGSÅ: Mikkel Beha Erichsen og familien: Vi tænker på Troels
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.