'Årgang 0'-stjerne starter på kostskole

En af de populære deltagere starter i morgen på kostskole i Birkerød.

Af Emilie Holm Egebro - 9. august 2016 kl. 13:17

Det går bestemt ikke kedeligt for sig i den velkendte ‘Årgang 0’-familie i Aabenraa. I går fortalte Rachel, at hun om to uger rejser til Argentina i et år, og i dag afslører storebror David, at han i morgen starter på kostskole i Birkerød.
– Jeg kom jo hjem fra Brasilien sidste år, hvor jeg boede i en rigtig stor by, hvor der altid skete en masse ting. Og da jeg så kom hjem til lille Aabenraa, var det altså noget af en omvæltning. Så jeg tænkte, at det kunne være rigtig fedt at komme tæt på en større by, hvor der skete lidt mere, forklarer David og fortsætter:
– Ikke at det er kedeligt i Aabenraa, og jeg har jo min familie og venner, men jeg synes, at det er fedt med flere udfordringer. Jeg tror, at det bliver rigtig spændende, og desuden har jeg noget i familie i Farum og venner fra CISV omkring København, så jeg kommer til at stå på egne ben, men har alligevel nogle kendte mennesker omkring mig.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Rachel klar til Argentina: Har fået værtsfamilie
Skolen åbner flere døre
David har tidligere gået på et internationalt gymnasium i Sønderborg, og det har været vigtigt for ham, at også kostskolen er international, da det er den vej, han vil gå for at have flere muligheder for udenlandsophold i fremtiden.
– Jeg starter på IB1, hvilket svarer til en international studentereksamen. Jeg skal gå der i to år, så det svarer cirka til, at jeg starter i 2.g. En af grundene til, at jeg også flytter, er fordi jeg kan få nogle andre fag på kostskolen, end jeg kunne i Sønderborg. Blandt andet kan jeg få økonomi, siger David og uddyber:
– Jeg kunne godt tænke mig på sigt at studere i udlandet, og det åbner nogle flere døre med de fag, der er på kostskolen. De passer bare bedre til det, som jeg gerne vil. Jeg glæder mig rigtig meget til at starte og også til, at jeg kommer til at bo på skolen. Jeg er jo vant til at pendle mindst en time hver vej, og det bliver altså hårdt i længden.
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Rachel springer ud som tv-vært
Vil stadig deltage i ‘Årgang 0’
Når David tager på kostskole og Rachel til Argentina, bliver der tomt i huset i Aabenraa hos Theresia og Lars. David regner dog med, at forældrene vil klare det fint.
– Jeg kommer jo nok til at være flyttet hjemmefra for good nu, men det tror jeg nu bliver fint. Det bliver jo lidt som Brasilien. Mine forældre støtter mig også hundrede procent, og selvom det var min ide med kostskolen, så synes de, at det er en god ide. Men de kommer da helt sikkert til at savne mig, siger David, som stadig bliver en del af ‘Årgang 0’:
– Det bliver jo nok en lidt anderledes måde, at de optager programmet, nu da Rachel og jeg er væk hjemmefra, men måske de vil følge Rachel lidt i Argentina, og jeg kommer også til at være med engang i mellem. Det vil jeg også gerne, og jeg kommer jo også hjem til Jylland engang i mellem – måske en gang om måneden.
David bliver kørt til kostskolen i dag, så han er klar til skolestart i morgen.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Rachel taler ud: Jeg har aldrig passet ind
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.