Her er den nye danske serie-satsning

Viaplay er klar med streamingtjenestens første danske, originale serie – og forventningerne er store.

Af Jonas Sand - 8. november 2017 kl. 17:55

Viaplay er i den seneste tid begyndt at satse mere på nordiske egenproduktioner, og i næste uge starter optagelsen til streamingtjenestens første danske Viaplay Original-serie. Det skriver Viaplay i en pressemeddelelse.
‘FRIHEDEN’, som serien kommer til at hedde, har Lars Ranthe (‘Klassefesten’, ‘Badehotellet’) og Lene Maria Christensen (‘Arvingerne’, ‘Sover Dolly på ryggen’) i hovedrollerne. Her spiller de de tidligere storsvindlere Erik og Nina, der nu lever et trivielt og lovlydigt familieliv i en forstad til København.
LÆS OGSÅ: Dansk stjerne med i stor dramaserie om tempelridderne
Sådan er det i hvert fald, indtil fortiden indhenter dem – en fortid, hvor de kunne svindle hvad som helst fra hvem som helst, og hvor millionerne rullede. Nu er Erik og Ninas ægteskab i stedet reduceret til en praktisk foranstaltning, hvor madpakker, realkreditlån og hækkeklip er hverdagen i parcelhuset i forstadskvarteret Friheden i Hvidovre. Lige indtil en bekendt fra fortiden dukker op med en plan og med en klemme på Erik og Nina, som de ikke kan slippe ud af.
Med ét bliver der vendt op og ned på den tyndslidte families trivielle forstadsliv, og Erik og Nina tvinges nu ud i deres hidtil største svindelnummer mod en gigantisk medicinalkoncern – alt dét, samtidig med at de prøver at finde ud af, hvad de skal med hinanden og resterne af deres kærlighedsliv, og imens familielivets hamsterhjul skal køre ufortrødent videre, så børnene ikke bemærker noget.
LÆS OGSÅ: Ny Shemar Moore-serie får dansk premiere
Serien er skabt af den prisvindende og kreative duo, hovedforfatter Thor Bjørn Krebs (‘Europamestrene’) og konceptuerende instruktør og medforfatter Mikkel Serup (‘Klassefesten’, ‘Den bedste mand), og Viaplay har store forventninger til streamingtjenestens første danske satsning.
– Vi har store ambitioner med ‘FRIHEDEN’, og den er helt klart én af vores større satsninger. Serien, der er baseret på en både sjov og relevant idé, tager fat i nogle samfundsmæssige udfordringer, sætter dem i en skarp og humoristisk kontekst og giver os noget, vi ikke har set før, siger Head of Originals for Viaplay, Nanna Mailand-Mercado, i pressemeddelelsen.
‘FRIHEDEN’, der består af 10 afsnit, får premiere næste år eksklusivt på Viaplay i hele Norden og senere på TV3.
LÆS OGSÅ: ‘Modern Family’-skaber med trist besked: Serien slutter snart