Nybyggerne-vindere i krise: Vi vil bare have ro

Livet som selvstændig er ikke altid lige nemt.

Af Anna Løwe - 23. juni 2021 kl. 18:55

Lise Vandborg vandt i 2016 ‘Nybyggerne’ sammen med sin mand, Michael Stig Christensen.

Siden er det gået stærkt for de to; nu har de både egen virksomhed, to børn, har bygget deres drømmehus og medvirket i flere tv-programmer. Men livet som selvstændig er ikke kun lutter lagkage, og det mærker parret i den grad lige nu.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe mobbes: Forstår det ikke

926 kroner er nemlig det, Michael har fået tildelt af kommunen i forbindelse med en sygemelding. Beløbet er for en måned, og det stresser Lise.

– De tager nok udgangspunkt i det år, hvor Michael var på orlov, fordi han byggede hus og derfor ikke tjente så meget, forklarer Lise i en story på Instagram og fortsætter:

– Jeg skal have fat i både fagforening, revisor og kommune nu. Det er virkelig nedtur, for vi havde faktisk købt sygedagpengeforsikring, troede vi, men der skete en eller anden fejl. Vi købte den, da Michael døjede med sine hænder, fordi vi gerne ville være sikre, men vi har den åbenbart ikke alligevel.

LÆS OGSÅ: Realitypar i dyb krise: Begge ramt af stress og depression

Går ud over familien

Grundet den lave månedsydelse er det en grædende Lise, der nu må påtage sig mere arbejde, så Michael kan få ro til at komme sig. Men med hårdere arbejde kommer også dårlig samvittighed overfor parrets to drenge.

– Det, der gør mig mest ked af det, er, at Michael ikke kan få den ro, han har brug for for at blive rask. For når han ingen støtte får, vil han have evig dårlig samvittighed over, at jeg er nødt til at løbe meget stærkt. Og han vil ikke kunne finde ro, skriver en berørt Lise og fortsætter:

– Samtidig vil jeg også skulle arbejde mere, end hvad der er godt for mit helbred. Og det vil gå ud over hele vores familieliv.

LÆS OGSÅ: UH! Mathilde og Remee har været til kønsscanning

Men selvom Lise er fortvivlet over situationen, lader hun sig heldigvis ikke påvirke alt for meget:

– Men vi skal nok klare den, vi har jo vundet et hus, så vi har ikke et eller andet kæmpe huslån, vi skal afbetale, slår hun fast og takker sine følgere for omsorg og støtte.

LÆS OGSÅ: Gunnvør afslører: Det synes jeg egentlig om at være ‘Forsidefrue’

Læs mere om