‘Nybyggerne’-par vinder særlig pris for deres hus

Parret fra grønt hus modtog blomster og ros, da de modtog en stor pris.

Af Lotte Knudsen - 26. november 2022 kl. 12:55

Da sæson otte af ‘Nybyggerne’ løb af stablen på TV2, var Frederikke Stolbjerg og Anders Sandberg et af de fire par, som trak i arbejdstøjet for at renovere et 127 kvm typehus i Horsens.

LÆS OGSÅ: Cecilie Hother i sorg: Far ramt af demens

Desværre løb parret ikke med sejren, men nu har de alligevel vundet en pris for at renovere et hus. Der er dog ikke tale om huset i ‘Nybyggerne’, men i stedet om parrets villa i Vedbæk.

– Vi har vundet en pris. Ovenikøbet en som vi er virkelig stolte over at have fået. Nemlig Bevaringsprisen 2022, afslører Frederikke på Instagram.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe holder jul uden børnene

Idéen med bevaringsprisen er at synliggøre særligt vellykkede renoveringsprojekter på bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer.

– Vi er så glade for det. Den pris er en anerkendelse af alt det hårde arbejde, som vi har lagt i vores hus, og ikke mindst at vi har lagt os i selen for at forstå vores hus og respektere og bevare de tiltænkte detaljer i arkitekturen, skriver Frederikke.

LÆS OGSÅ: Efter ‘Landmand Søger Kærlighed’: Jeg skal giftes

Det er et udvalg, som har valgt, at Frederikke Stolbjerg og Anders Sandberg skulle løbe med prisen, og en af begrundelserne lyder således:

– De nye ejere forstår huset – kerer sig om de originale detaljer og renoverer, forbedrer og moderniserer med udgangspunkt i de originale tegninger og fotos i en fornem forståelse for de oprindelige kvaliteter. Et nyt gulv, enkle sortmalede vægge iscenesætter det smukt patinerede træ. De gamle utætte vinduer istandsættes og renoveres ét for ét til en ny klimaskærm. Og vi kan næsten ikke se det. De spinkle elegante glaspartier står der stadig – det er forbilledligt udført, lyder begrundelsen fra arkitekt og fagdommer Dan Cornelius.

Se Frederikke Stolbjerg opslag fra Instagram her.