‘Nybyggerne’-par skal cykle for kræftramte børn

Christian og Malene  er for nylig begyndt at forberede sig på et længere cykelløb. De skal cykle fra Danmark til Frankring – i alt 1200 km.

Af Lotte Knudsen - 5. november 2020 kl. 11:17

‘Nybyggerne’-Malene har aldrig siddet på en racercykel før, men det har et godt formål lavet om på. Hun og Christian er nemlig blevet en del af Team Rynkeby, og de skal sammen med 2000 andre cykelryttere cykle fra Danmark til Paris og samle penge ind til Børnecancerfonden.

– Vi har været så heldige, at blive optaget til løbet i 2021, selvom der næsten ikke var nogle pladser tilbage, da de ikke kom afsted i år på grund af Corona, forklarer Malene.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: 10 ting du ikke vidste om ‘Nybyggerne’

Christian og Malene har syv dage til at nå de mere end tusind kilometer ned gennem Europa, og de er derfor allerede nu hoppet i sadlen for at træne op til løbet.

– Jeg har aldrig i mit liv siddet på en racercykel, før vi fik af vide, at vi skulle deltage. Vi har været ude på et par ture nu, og jeg er simpelthen så bange for at vælte, fordi mine fødder sidder fast i de der pedaler. Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg har rodet mig ud i, fortæller Malene.

LÆS OGSÅ: ALDRIG VIST FØR! Produktionen bag ‘Robinson’;: Sådan gør vi, når deltagerne bliver kedelige

Til ære for sin far

Modsat Malene er Christian en erfaren cyklist. Han har cyklet lige siden barnsben, hvor cykling var en interesse han delte med sin far.

– Min far introducerede mig for cykling, da jeg var barn, og det har været en af vores fælles store interesser siden. Vi har blandt andet cyklet tværs over USA sammen, fortæller Christian.

Christian far er i dag gået bort, men Christian håber på, at han stolt ser med foroven.

LÆS OGSÅ: Så meget tabte ‘Nybyggerne’-deltager sig under optagelserne