‘Nybyggerne’-par åbner op om ufrivillig barnløshed

Følelserne var helt uden på tøjet, da Trine og Mikkel åbnede op om ufrivillig barnløshed i ‘Nybyggerne’. 

Af Lotte Knudsen - 28. oktober 2020 kl. 20:55

I aftenens afsnit af ‘Nybyggerne’ blev Mikkel og Trine konfronteret med en stor sorg, da parrene skulle indrette to ekstra værelser, som er oplagte børneværelser. Mikkel og Trine har nemlig i to år forsøgt at få deres drøm om familieforøgelse opfyldt uden held.

– Efter vi fik Saga, blev Trine gravid med Alva, som var vores lille datter, men som vi på en scanning fandt ud af var meget syg og ikke ville overleve. Derefter har vi ikke kunne blive gravide på naturligvis, så vi har været i fertilitetabehandling i nogle år, fortæller Mikkel i aftenens afsnit af ‘Nybyggerne’.

– Det har været en lang kamp uden held – indtil der pludselig var held, og vi blev gravide med vores søn Ask, som vi senerehen også fandt ud af var mega syg. Det var så langt henne, at trine blev nød til at føde ham, fortæller Mikkel.

I programmet laver Trine og Mikkel en uro, som de sætter op på et af værelserne. Uroen er et stamtræ, og den er både et minde om deres fortid og et håb for fremtiden.

– Alva og Ask har deres egen plads på den her uro, ved siden af Saga, så derfor betyder den rigtigt meget for os, fortæller Mikkel.

– Hvis vi en dag skulle være så heldige, at der skulle komme en lillebror eller lillesøster, er stamtræet designet sådan, at der godt kan komme et navn eller to mere på, fortæller Trine.

Mikkel og Trine har de sidste to år haft svært ved at tro på, at gode ting kan ske for dem, derfor er deres medvirken i ‘Nybyggerne’ ekstra betydningsfuld.

– Da det gik op for os, at vi skulle være med i ‘Nybyggerne’, og at ‘Nybyggerne’ lå på det her tidspunkt, var det en ekstra god ting for os. Der ligger nogle ting, som vi normalt ellers ville have svært ved at komme igennem på det her tidspunkt, så det har været godt bare at forholde os til nogle praktiske ting og være omgivet af en masse mennesker, fortæller Trine i aftenens afsnit.

Følg Trine og Mikkels rejse i ‘Nybyggerne’ hver onsdag på TV2 klokken 20:00 eller TV2 play.