'Nybyggerne'-Lise taler ud: Så hård var den første tid med sønnen

Sidste års ‘Nybygger’-vindere har brugt utallige timer på hospitalet, siden sønnen Villy kom til verden i december.

Af Emilie Holm Egebro - 21. marts 2017 kl. 16:25

Den 29. december blev Lise Vandborg og Michael Stig Christensen fra ‘Nybyggerne’ forældre til sønnen Villy. Fødslen gik, som den skulle, men efterfølgende har den lille familie været hårdt ramt, og det har bestemt ikke været en dans på roser for parret at blive forældre.
– Jeg startede de første par dage med at få super mange sår på brystvorterne. Tårerne trillede ned af kinderne, når jeg skulle amme. Det var frygteligt. Amningen var et helvede, og jeg var nødt til at sætte tid til for at overleve. Jeg var dog allerede her helt vildt stædig. Sårene helede efter en uges tid, og jeg fortsatte med ammebrikkerne, fortæller Lise på parrets blog og fortsætter:
– En uge inde i Vilsens levetid begyndte han at blive snottet. Vi tænkte, han nok var blevet lidt forkølet, men natten til niendedagen vågnede den lille fyr slet ikke op til mad. 40,5 i feber og vi måtte haste afsted til sygehuset. Der blev startet meningitis-behandling, og det var frygteligt at stå i baggrunden, mens fem kittelklædte fremmede stak og stak i den lille baby. Vi græd begge og var frygtelig bekymrede. Villy havde fanget en gang RS-virus.
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-Michael: Sådan går det med politi-drømmen
Vi føler os snydt
Familiens uheldige omstændigheder stoppede dog langtfra her. Efter at have ligget en uge med isolation, sonde og drop, blev familien udskrevet, men så var det pludselig Lise, der var blevet syg.
– Den dag vi blev udskrevet, blev jeg indlagt med brystbetændelse. Den næste måned var jeg indlagt yderligere to gange. Efterfølgende fik vi en grædende, utrøstelig og evig-sulten baby. Værst var nogle anfald i vejrtrækningen, som vi troede hang sammen med RS-virussen. Da vi endelig fik det optaget og vist til lægen, fik den lille fyr diagnosticeret refluks, forklarer Lise og tilføjer, at de nu er startet med behandlingen mod det og håber, det vil virke.
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-præmie tvinger Lise til at droppe studiet
– Med så træls en start på forældre-tilværelsen kan vi godt føle os en smule snydt engang i mellem. Vi vil så gerne prøve det hele en gang til – uden sygdom. Bare være i en ny baby-bobbel og nyde vores lille bitte vidunderlige skabning. Det skal dog siges, at vi elsker vores Villy ubetinget, han er skøn fyr, og han har heldigvis også gode og kærlige stunder. Det er mere end fantastisk at være blevet forældre.
Lise fortæller desuden, at det går meget bedre med amningen nu. Efter at have fået hjælp fra en ammespecialist har hun nu i en måned ikke haft brystbetændelse.
Få hele historien om Villys hårde start på livet på parrets blog HER!
LÆS OGSÅ: ‘Nybygger’-Christel og Johan: Godt, vi ikke vandt huset
LÆS OGSÅ: Simon og Anne fra ‘Nybyggerne’ vandt drømmehuset – nu er det solgt
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.