'Nybyggerne': Det føles ikke som vores hjem - Her & Nu

'Nybyggerne': Det føles ikke som vores hjem

Selvom de har designet hele huset selv, så føles det ikke som deres hjem, fortæller Lise ærligt.

Af Louise Vilsbøl - 7. juni 2016 kl. 09:14

I maj måned kunne Lise Vandborg og Michael Stig Christensen endelig flytte ind i huset, som de vandt i ‘Nybyggerne’. De havde set frem til at få deres hus i månedsvis, men da de endelig fik det, var det ikke helt, som de havde forventet.
– Det er dejligt! Men det er også meget andet end dejligt. Det har været en lang proces, som vi stadig ikke er helt i gennem. Det kom nok lidt bag på os, at det IKKE føltes som VORES hjem, da vi endelig flyttede. Vi flyttede ind i en tv-kulisse, og det er altså noget svært at pille den del af huset fra, skriver Lise på parrets blog og fortsætter:
– Men det skal nok komme! Vi har pillet de store blå klistermærker på dørene af, vi har taget vores egne møbler med, og vi har mange drømme om forbedringer hist og her!
En anden ting, parret skal vænne sig til, er at være væk fra deres familier for første gang, hvilket også er lidt hårdt.
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-præmie tvinger Lise til at droppe studie
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-Michael vil være politimand
Vil ændre mange ting ved huset
Selvom parret selv har designet deres drømmehus og i programmet fik meget ros for deres unikke stil, så er listen med ting, de vil ændre på huset, lang.
– Efter sommerferien skal vi have rettet op på nogle fejl på det første badeværelse – det vi lavede selv. Højst sandsynligt får vi en murer til at sætte nogle nye fine fliser op på væggen. Og så skal vi have ham til også at mure badekarret op på ny. Den første gang, Michael skulle i badekarret, var han heldigvis så klog lige at tænke et skridt frem. Mon rørene inde bag ved det indmurede badekar er tætte? Vi lavede det jo i en susende fart. Og ganske vist. Michael bankede hul ind til rørene, og det var skide utæt! Så det er også en ommer, fastslår Lise på bloggen.
Derudover drømmer de om at få lavet flotte epoxy-lignende gulve i hele huset i stedet for det billige laminat, de valgte i ‘Nybyggerne’. Her vidste de, at de ikke ville have råd til drømmegulvet, så det blev et økonomisk valg, men de er allerede trætte af at se på gulvet og de forkerte samlinger.
Forhaven og baghaven er ved at blive lavet om, fordi der er en byplan, som gør, at haverne skal se ud på en bestemt måde. Her står parret dog ikke med det økonomiske ansvar, så de kan gemme sparepengene til nogle af de andre projekter.
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’ flytter til Aalborg
GALLERI: Se alle husene fra ‘Nybyggerne’
Vi vidste godt, at vi skulle betale skat
Netop økonomien er også et spørgsmål, som parret ofte møder, afslører Lise på bloggen. Det er nemlig kommet bag på mange, at vinderne af ‘Nybyggerne’ skal betale skat af deres præmie, men det kom altså ikke bag på parret selv.
– Ja, vi skal betale skat. Og vi var bevidste om det før vores deltagelse. Så selvom det for nogen kommer som et chok, så har vi altså altid været underrettet, fastslår Lise.
Mange af seerne var sure over, at parret skulle beskattes, da det kom frem, at skattesmækket tvang Lise til at droppe studiet som sygeplejerske frem til februar. Men parret selv nyder en pause fra deres tidligere jobs og studie, og de har fået et nyt job som bloggere hos DBA, hvor de laver DIY-projekter.
Se billeder af Lise og Michael og deres ‘Nybygger’-hus i galleriet øverst i artiklen.
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-vinderne må ikke flytte ind i huset
LÆS OGSÅ: Hjemme hos vinderne af ‘Nybyggerne’: Sådan påvirkede programmet vores forhold
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.