'Nybygger'-Christine er stadig påvirket af voldsomt overfald - Her & Nu

'Nybygger'-Christine er stadig påvirket af voldsomt overfald

En tur på Smukfest endte helt galt, da Christine Penthien Delmar blev slået ned og mærket for livet.

Af Pernille Hahn Hauberg - 8. marts 2017 kl. 20:20

I aftenens afsnit laver ‘Nybyggerne’ ekstraværelser, og som de fortæller i programmet, har Christine Penthien Delmar og Mikkel Ibsen i det blå hus valgt at lave en stue, hvor Christine kan slappe af.
Efter at været blevet slået ned af en fremmed mand på Smukfest i 2013 har Christine nemlig brug for lidt flere “timeouts” end andre. I dag fungerer Christine efter eget udsagn “relativt normalt”, og derfor var hende og Mikkel i tvivl om, hvordan Christine ville reagere på presset i ‘Nybyggerne’.
– Det er jo en proces stadigvæk, selvom det er sindssygt lang tid siden. Mit studie tog jo noget længere tid, fordi jeg havde så mange eftervirkninger af hjernerystelsen. Det er desværre sådan, at man i dag ikke rigitg ved noget om de der påvirkninger, fortæller hun og fortsætter:
– Nu bliver det udløst, hvis jeg er stresset. Så har jeg enormt svære hovedpiner. Hvis der sker rigtig meget for mig, så kommer det også, hvis jeg ikke har tid til at slappe af.
LÆS OGSÅ: Cecilie og Jonas droppede TV 2: Ville ikke være med i ‘Nybyggerne’
Ikke bange for festivaller
Trods den voldsomme oplevelse ønsker Christine at løsrive sig fra den og i stedet fokusere på, hvordan hun kan bruge den positivt.
– Jeg er da udmærket godt klar over, at jeg bare har været på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Det er heller ikke sådan, at jeg nogensinde har frygtet noget som helst eller ikke har kunnet tage på festival igen, siger Christine og uddyber:
–  Jeg har ikke fået angst eller sådan noget, fordi det var bare mega uheldigt. Desværre er det jo sådan noget, der kan ske for alle, siger hun.
LÆS OGSÅ: ‘Nybygger’-pars mareridt: Datteren nær død af meningitis
Vigtigt at bruge overfaldet positivt
I dag ser Christine sine mén som sin personlige udfordring, og derfor ønsker hun ikke at gøre det til en belastning for hverken sig selv eller andre.
– Man bliver sgu mindet om, hvad der er vigtigt. Jeg synes, det gode ved det her er, at fordi der findes så lidt hjælp til folk med hjernerystelse, kan jeg gøre en forskel. Derfor arbejder jeg frivilligt nu og hjælper tilskadekommende med fysiske skader, fortæller Christine og fortsætter:
– Nogle gange kan man godt have en tendens til at sidde og søle for meget i det og hele tiden bruge det som en undskyldning for at have svært ved ting. Sådan tror jeg egentlig heller ikke, man selv kommer i bedring. Så bliver det jo netop en hindring i ens liv. Jeg tror bare, det er vigtigt at have et andet fokus i sit liv. Alle mennesker har problemer med et eller andet, ikke?
Christine er uddannet kandidat i ledelse og kreative processer og er i dag jobsøgende. I øjeblikket bruger hun sin tid på at holde foredrag om kreativitet, på sin blog, og så er hun frivillig i organisationen ‘Back To Life Project’ i Aalborg, hvor hun senest har hjulpet til med at stable en velgørenhedskoncert på benene.
LÆS OGSÅ: WOW: ‘Nybygger’-par har smidt 25 kilo efter programmet
Manden slap væk
Selvom hun ikke ønsker at dvæle for meget ved den voldsomme oplevelse, er det heldigvis ret begrænset, hvor plaget af minder, Christine har været.
– Jeg blev hevet ud af det hele og fulgt ned i samaritteltet. Men jeg har virkelig svært ved at huske noget fra den aften. Jeg kan ikke huske situationen, andet end jeg blev hentet inde på den store bøgescene, og at jeg græd.
Fra samaritteltet fik de igangsat politiet med at finde frem til manden, der slog Christine ned, men det lykkedes ikke, og det ærgrer ‘Nybyggeren’.
– Jeg synes da, man skal stå til regnskab for, når man gør sådan noget, fastslår Christine.
Du kan se ‘Nybyggerne’ hver onsdag kl. 20:00 på TV 2.
LÆS OGSÅ: ‘Nybygger’-Anne taler ud om udfordringerne i forholdet til Todd
LÆS OGSÅ: Anne og Todd efter trafikuheld: Sådan påvirkede det os
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.