Ny ung mor: Det er en fordel at få børn tidligt

Snart er ‘De unge mødre’ tilbage på skærmen, og det betyder velkommen til den 19-årige Maria Sebens.

De unge mødre
Af Maiken Støvring - 31. januar 2014 kl. 12:30

Den 18. sæson af successerien ‘De unge mødre’ har premiere tirsdag aften på Kanal 4. Sæsonen byder på mange gensyn, men også en del nye ansigter. En af dem er 19-årige Maria Sebens fra St. Merløse i Nordvestsjælland, som er gravid i 35. uge med sit første barn.
– Jeg sendte en uopfordret ansøgning, da jeg tænkte, at det kunne være meget sjovt at deltage. Jeg havde dog ikke forventet at høre noget. Men de ville gerne have mig, så nu prøver jeg det, fortæller hun til Realityportalen.dk.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Louise: Jeg er blevet færdig med min uddannelse
Man kan sagtens være ung mor

Maria Foto: Kanal 4/Janus Nielsen

Maria glæder sig til at blive mor.  Foto: Kanal 4/Janus Nielsen)


Grunden til, at Maria tilmeldte sig, var for at vise, at man sagtens kan nå sine mål og drømme, selvom man har et barn.
Den unge pige er lige nu alene, eftersom hun og faren til barnet gik fra hinanden, før hun fandt ud af, at hun var gravid.
– Jeg håber, at han vil være en del af min søns liv, men jeg tror ikke på noget, før jeg ser det. Jeg er indstillet på at blive alenemor, men hvis han kommer til at være en del af det hele, er det da en bonus, fortæller hun.
LÆS OGSÅ: Joy bliver genkendt fra ‘De unge mødre’
Reagerer ikke på internetdebatten 
‘De unge mødre’ er et af de programmer, som man både elsker og hader. Og det er Maria helt forberedt på.
– Jeg vil da nok se, hvad folk skriver om mig, men jeg tager det altså ikke til mig. Jeg har ingen forhåbninger om det her forløb, og tager det kun som en oplevelse, fastslår hun.
I starten krævede det dog en smule overvinding for den unge mor at dele sin hverdag med et kamerahold, men det er allerede blevet langt mere naturligt.
– Jeg glæder mig til at vise, at unge mødre også kan være gode mødre. Bare fordi man får et barn tidligt, behøver man ikke være på kontanthjælp for evigt, siger hun.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Julie er blevet mor 
Glæder sig til at blive mor
Snart står Maria over for sit livs udfordring, når hun om kort tid skal føde sin første søn. Og hu har også helt styr på, hvilken slags mor, hun ønsker at være for sin søn.
– Jeg vil være, som jeg er som person. Jeg vil være kærlig og omsorgsfuld. Men jeg vil også sætte grænser for ham. Hård og kontant, men blød og kærlig, siger hun.
Den unge mor har selv to brødre, og ønsker også at give sin kommende søn to søskende. Men det skal være med den rigtige timing og med den rette mand. Og selvom Maria ikke længere er sammen med barnets far, er hun glad for, at hun allerede er gravid.
– Jeg glæder mig til at være ung mor, og tror også, at det er en fordel. Jeg vil på den måde bedre huske, hvordan det var, end kvinder der først bliver mødre som 30-årige. Jeg har måske lidt mere barnesjæl, og har børnelege og livsfaser friske i erindringen.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’ er tilbage 
Drømme om fremtiden
Det er ikke kun flere børn, som Maria drømmer om. Lige nu går hun på produktionsskolen, hvor hun bl.a. også er blevet tilbudt en babydukke, så hun kan træne til at blive mor.
– Jeg havde egentlig længe drømt om at blive berider (er en, der tilrider heste red.), men det kræver en STU-eksamen, som jeg ikke fik. Lige nu tænker jeg lidt på at blive maler, slutter hun af.
Se med tirsdag aften på Kanal 4 klokken 21.00, når ‘De unge mødre’ atter vender tilbage på skærmen.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Hannah er forelsket
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.