Ny 'Melodi Grand Prix'-sanger: Jeg gør det ikke for showet - Her & Nu

Ny 'Melodi Grand Prix'-sanger: Jeg gør det ikke for showet

Ny ‘Melodi Grand Prix’-sanger har tidligere takket nej til showet.

Af Katrina Rosendal og Nina Faber - 16. februar 2020 kl. 13:58

Musik har altid betydet stort set alt for Isam Bachiri. Det begyndte, da han var barn, blev seriøst, da han blev en del af rap-gruppen Outlandish, og er nu fortsat med en solokarriere, der fredag den 7. marts fører til deltagelse i det danske Melodi Grand Prix.
Hvad betyder Melodi Grand Prix for dig?
– Jeg har set Grand Prix stort set gennem hele min barndom. Det var en familiebegivenhed at sidde med kage og te og følge med i, hvem der vandt. Det spændende dengang var cirkusset og konkurrenceelementet. Og det er faktisk sjovt, for det er det slet ikke for mig nu. Nu er jeg arbejdsskadet, og jeg kan ikke lade være med at lytte til selve sangen.
LÆS OGSÅ: Søren Spanning er død
Hvad betyder det for dig at være med i det danske Melodi Grand Prix?
– Først og fremmest er det en ære at få lov til at være med, og at folk finder sangen god nok til at være blandt de ti udvalgte. Jeg er med på sangens præmisser. Jeg er ikke med på grund af lyset, konfettien eller cirkusset. Jeg har en sang, som jeg kan lægge hovedet på blokken for. Uanset hvordan det kommer til at gå.
Hvad handler din sang, ”Bølger”, om?
– Jeg har arbejdet på en biografi i tre-fire år, som jeg også laver et soundtrack til, og på det er ”Bølger”. I mine øjne er sangen større end ‘Melodi Grand Prix’. Sangen handler om mig. Den handler om en vigtig del af mit liv. Den repræsenterer min barndom og min ungdom. Den rejse, det er, at finde sig selv og, når man så finder sig selv, at turde være sig selv. Det grundlæggende tema er nok selvværd.
LÆS OGSÅ: Afsløring! Dét vidste du ikke om Janni Ree
Hvad med dit eget selvværd?
– Jeg havde mine krøller, jeg kæmpede med, og som skilte mig meget ud fra de andre børn i skolegården. Og egentlig også min farve. Jeg har fundet noget identitet og styrke i hiphoppen, og den har betydet enormt meget for mit selvværd. Men vi er altid på en rejse, og folk kommer altid til at have meninger om dig, sådan er det.
Hvordan har du det med, at sangen er så personlig?
– Jeg laver ikke andet end personlige sange. Jeg er blevet spurgt to gange, om jeg ville være med i Grand Prix’et på et wildcard, hvilket betyder, at man bare kommer med uanset hvad. Der har jeg takket nej, for jeg går ikke bare ind og skriver sange til ‘Melodi Grand Prix’. Det er ikke sådan, at det fungerer. Jeg skriver sange, når der er sket noget i mit liv. Når jeg er blevet ramt af noget.
LÆS OGSÅ: Remee afslører stor hemmelighed: Er i dialog med universet
Hvordan har du det med at være et forbillede for andre?
– Det er ikke noget, jeg tænker over. Men jeg ved, hvad musik har gjort for mig, og det er ikke bare musik. Det er alt. Jeg koger det ned til det, jeg kalder at handle smukt. Når vi handler smukt, så transcenderer og inspirerer det bare uanset farve, religion, seksualitet, handicap eller accent, eller hvad det måtte være. Det kan folk godt forstå, og det tager folk til sig.
LÆS OGSÅ: Mascha i chok efter køb af lejlighed: Fremmed mand flytter ind