Ny anfører på fodboldlandsholdet: Daisys drenge

Det danske herrelandshold fik fint besøg, da dronningen troppede op iført roligan-uniform.

Af Helle Bill Madsen - 11. juni 2022 kl. 11:55

Det danske herrelandshold i fodbold har altid nydt stor opbakning fra kongehuset, men i sidste uge mødte den største danske roligan personligt op i træningslejren i Helsingør forud for kampen mod Frankrig.

Iklædt kongelig ”roligan-uniform” i de rød-hvide farver overraskede dronning Margrethe efter eget ønske de danske landsholdsspillere og trænerstaben.

LÆS OGSÅ: Linse om familiestrid: Beskederne er fremprovokeret

Efter at have fået overrakt en landsholdstrøje med ‘Daisy 1’ på ryggen af træner Kasper Hjulmand blendede dronningen flot ind mellem stjerner som Yussuf Poulsen, Kasper Schmeichel og Simon Kjær i holdopstillingen, da der skulle tages billeder.

LÆS OGSÅ: Kongehuset reagerer: Vi er dybt rystede

Besøget i Helsingør var det første officielle besøg på årets sommertogt med kongeskibet Dannebrog, og dermed er årets sejlsæson skudt i gang. Og som det danske vejr er mest, så skiftede ndet dagen igennem mellem strålende solskin og styrtregn, men dronningen var klædt på til lejligheden, og det blev en herlig dag i Helsingør.

LÆS OGSÅ: Mary i Bangladesh: Spreder håb og glæde

Majestæten blev kørt i lukket karet fra Kongekajen, hvor Dannebrog lagde til, til modtagelse på rådhuset, og udover besøget i landsholdslejren besøgte hun også biblioteket på Kulturværftet, biotekselskabet Bavarian Nordic, chokoladefabrikanten Peter Beier og snedkeriet Egeværk.

Dannebrog lagde til ved Kongekajen i Helsingør, og borgmester Benedikte Kiær stod for modtagelsen. (Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix)

Det er et flot syn, når Dannebrog ligger med Kronborg om styrbord. (Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix)

Dronningen var et smukt levende Dannebrogsflag på sommertogtets første dag, og overalt i byen bød helsingoranerne hende velkommen. (Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix)