Nu slår kongefamilien dørene op: TV-show på slottet

Nu går ønsket endelig i opfyldelse.

Af Nikolaj Vraa - 19. marts 2022 kl. 15:55

Dronning Ingrid holdt meget af de flotte riddersale på Amalienborg, og hun drømte om, at alle kunne få glæde af dem.

LÆS OGSÅ: TV 2-vært udsat for pengeafpresning: Dybt krænkende

Hun nåede ikke selv at opleve det, inden sin død som 90-årig i 2000, men nu får hendes tre døtre, dronning Margrethe, dronning Anne-Marie og prinsesse Benedikte, ønsket til at gå i opfyldelse.

Dronning Margrethe, dronning Anne-Marie og prinsesse Benedikte har nydt at samles til uddelingerne. (Foto: Sisse Stroyer)

Det sker, når Dronning Ingrids Hæderslegat søndag den 27. marts bliver uddelt ved et stort show med titlen ‘Palæerne danser’, der sendes på TV 2 direkte fra Amalienborg.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary afslører: Sådan opdrager vi børnene

– Da det er sidste gang, legatet uddeles, har mine søstre og jeg besluttet, at palæerne på Amalienborg skal danne rammen om et unikt festligt arrangement, hvor vi kan hylde legatmodtagere inden for musik og dans.

Dronning Ingrid havde længe en vision om, at riddersalene skulle benyttes til kulturelle arrangementer, som offentligheden kunne få glæde af, og det glæder os, at vi nu kan realisere vores mors ønske, siger prinsesse Benedikte begejstret.

LÆS OGSÅ: Nu griber kronprinsparret ind: Beskytter Isabella

Ved prisuddelingen vil riddersalene i de fire palæer danne rammen om hver deres ballet, der er koreograferet af Tobias Prætorius.

Den 26-årige solist på Det Kongelige Teater vil med forestillingen sige tak for hæderslegatet, som han selv modtog i 2020.

På grund af rejserestriktionerne kunne dronning Anne-Marie ikke deltage, da Tobias Praetorius fik legatet overrakt i Fredensborg Slotshave i 2020. (Foto: Lars E Andreasen)

Alle de medvirkende dansere, sangere og musikere er også tidligere modtagere. Ifølge HER&NU’s oplysninger blev balletterne optaget i november, så man på selve aftenen kan koncentrere sig om prisuddelingen.

LÆS OGSÅ: Frederiks rørende gensyn: Han har passet på mig

Det er HER&NU’s forståelse, at de inviterede efterfølgende skal spise middag med den kongelige familie.

Kongehuset har endnu ikke meldt ud, om dronning Anne-Marie også deltager, men et tv-hold har besøgt hende i Grækenland for at lave et interview, så uanset hvad, vil hun være en del af den store festaften.