Nikolais farvel til prinsetitlen: Stolt resten af livet

Grev Nikolai tænker tilbage på sin prinsetitel med stolthed.

Af Nikolaj Vraa - 8. januar 2023 kl. 15:55

Han er født som prins til Danmark, men med et pennestrøg mistede Nikolai 1. januar titlen og har nu den franske titel som greve af Monpezat. Det samme gælder hans søskende Felix, 20, Henrik, 13, og Athena, 10, der nu er grev Felix, grev Henrik og komtesse Athena.

LÆS OGSÅ: Prins er blevet single

– Det er en underlig følelse og en oplevelse, som jeg helst havde været foruden. Men nu er det, som det er. Jeg vil resten af mit liv være stolt over de år, hvor jeg fik lov til at være prins til Danmark, siger grev Nikolai, 23, i en skriftlig kommentar til HER&NU.

Dronningens beslutning om at fratage prins Joachims børn deres titler udløste i efteråret den største krise i kongehuset i nyere tid. Primært fordi tidsplanen pludselig ændrede sig fra, at det skulle ske ved deres 25-års fødselsdag til at ske ved årsskiftet.

LÆS OGSÅ: Prins Nikolais kæreste deler stor nyhed

På rette spor

– Min beslutning har været længe undervejs. Med mine 50 år på tronen er det naturligt både at se tilbage og at se frem. Det er min pligt og mit ønske som dronning at sikre, at monarkiet til stadighed former sig i pagt med tiden. Det forudsætter indimellem, at der skal træffes svære beslutninger, og det vil altid være vanskeligt at finde det rette tidspunkt, forklarede dronningen efterfølgende.

LÆS OGSÅ: Margrethe og Elizabeths nære forhold: Vi taler om børnene

Selvom hun endnu ikke har talt med sine børnebørn om det, så sagde prins Joachim før jul, at der blev arbejdet på kommunikationen.

– Selvfølgelig er der en masse, der skal arbejdes med. Og der er en masse, der bliver arbejdet med. Vi har mødtes. Ogkommunikationen var det, der manglede, og det, der skal til. Og det er det, der sker nu. Vi er på det rette spor, sagde han til B.T.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Isabellas konfirmation: Sikke’n fest

Læs mere om