Nikolai må undvære Benedikte: Derfor var kæresten ikke med

HER&NU kan afsløre, hvorfor Nikolais kæreste Benedikte ikke var med til prins Joachims 50-års fødselsdag.

Af Jan Körner - 22. juni 2019 kl. 11:55

Der var venner fra nær og fjern, fætre og kusiner og sågar en ekskone med, da prins Joachim fejrede sin 50-års fødselsdag på Amalienborg.
Men selv om dronning Margrethe slog dørene op for en imponerende lang række af gæster, var dørene lukket for prins Nikolais kæreste, Benedikte Thoustrup.
LÆS OGSÅ: Læge slår alarm: Frygt for Marys helbred

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Camilla af Rosenborg afslører sin ganske specielle livret

LÆS OGSÅ: CHOK: GVFB-hunk er blevet forlovet med programmets ekspert
Trods to års parforhold var kvinden, der har vundet hjertet hos Dronningens ældste barnebarn, ikke inviteret med til festen, der ellers blev betegnet som privat.

Der var kærlige kram fra farmor til
prins Nikolai og hans lillebror Felix,
men Nikolais kæreste var ikke inviteret (Foto: Bo Nymann).


Ifølge kongehuseksperten Lars Hovbakke skyldes den manglende invitation, at der er andre spilleregler i den kongelige familie, og at det var derfor, kæresten ikke var med, som hun ville have været i alle andre familier.
– Jeg tror, det er fordi festen var en blanding af privat og offentligt arrangement. For selv om man sagde, at det var en privat fest, så var der jo megen presse. Derfor har man ment, at det var mere passende, at børnebørnene kom uden deres kærester. Sådan hænger det nok sammen. Og hun er ikke en del af kongehuset, siger Lars Hovbakke til HER&NU.
LÆS OGSÅ: Prinsesse Märtha Louise chokerer: Forelsket i biseksuel shaman
I almindelige familier ville en kæreste gennem to år have været selvskreven til festen, men i kongeligt regi er reglerne anderledes.
– Det er uden tvivl mærkeligt for hende, men som kongelig er man i den særlige situation, at der går tid, før man bliver accepteret. Det er vilkårene, når man er del af arvefølgen og en central person, der bliver holdt øje med. Der bliver jo lagt mærke til, hvem der er med, fortæller kongehuseksperten.
Han mener ikke, der skal en forlovelse til, før Nikolai, 19, kan præsentere Benedikte, 20, over for offentligheden.
LÆS OGSÅ: Geggo og Cengiz taler ud om bryllupsrejse: Jeg tog syv kilo på
– Ikke nødvendigvis, men man ser tiden an i længere tid i den kongelige familie. Det tror jeg skyldes, at der ikke hele tiden skal komme nye kærester, som så forsvinder igen. Det er ikke passende, hvis der kommer en ny kort tid efter. Man gør som i gamle dage og venter med at invitere et nyt medlem, til de er kærester i længere tid. Der har sikkert været overvejelser, men man er nået frem til, at det ikke skulle være nu.

Margrethe skal godkende

Margrethe slog dørene op for hele familien – på nær Benedikte Thoustrup (Foto: Bo Nymann).


Om det er Dronningen eller prins Joachim, der har truffet beslutningen om, at Benedikte må vente med at komme til fest på Amalienborg, tør Lars Hovbakke ikke gisne om.
– Det er svært at sige, om det er prins Joachim eller Margrethe eller begge i forening. Gæstelisten var sammensat af de to, og det var Dronningen, der var vært. Så hun skal kunne godkende det.
LÆS OGSÅ: Alexandras ekskæreste taler ud: Jeg vil altid fortryde det
– Prins Joachim er på sin vis nok mere ”loose” end Dronningen, fordi han tilhører en anden generation. Men han er også meget bevidst om traditionerne og om at holde på formerne. Det passer til Joachim, at man er mere konservativ og mere formel, end hvis det havde været en almindelig familie, lyder det fra Lars Hovbakke.
Til gengæld kunne Benedikte få førstehåndsberetning om svigerfars runde fødselsdag fra prins Nikolai selv, mens hun tålmodigt venter på at blive inviteret på Amalienborg.

Far måtte heller ikke

Det er ikke kun Benedikte, der må erkende de specielle spilleregler i den kongelige familie, som afholder hende fra at feste med de kongelige.
LÆS OGSÅ: Prinsesse Benedikte taler ud: Skarp kritik af Mary i ny bog
Også prins Joachims og kronprins Frederiks kærester måtte pænt holde sig væk i de unge dage.
– Man så heller ikke prinsernes kærester, da de var unge. Kun til private arrangementer. Maria Montell var med til et arrangement hos den spanske konge, men det var undtagelsen. Det er en vigtig del af den måde, et kongehus fungerer på. Specielt i Danmark, hvor der er lange traditioner for, hvad man gør og ikke gør. Det er naturligt, at man ikke kommer med til den slags, siger Lars Hovbakke.
LÆS OGSÅ: Jonass efter analsex-konflikt: Vi boller stadig
LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babes kæreste er død: Han ser ikke vores børn vokse op