Nicolai Jørgensen hyldet: Den nye Dirch Passer

Kan du se ligheden mellem Nicolai Jørgensen og Dirch Passer?

Af Nikolaj Vraa - 21. november 2021 kl. 15:55

Der var ingen tvivl hos priskomitéen, der i sidste torsdags hyldede Nicolai Jørgensen og hans store talent med ‘Ove Sprogøe Prisen’. Ved uddelingen af Nordisk Film Fondens tre hæderspriser, ‘Isbjørnen 2021’, i studierne på Nordisk Film i Valby, blev den 31-årige skuespiller rost til skyerne.

LÆS OGSÅ: Mascha taler ud om abort

– Nicolai Jørgensen står endnu kun ved starten af, hvad der ligner en usædvanligt lovende karriere udi den form for taskenspillerkunst, vi kalder skuespil, sagde Kim Skotte fra priskomitéen i sin motiveringstale.

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Mascha fortæller om den migræne, som nær havde kostet hende ‘Vild med dans’-deltagelsen.

– Der er utvivlsomt en tendens til at vægte tragedie og alvor højere end humor og slagfærdighed, når der skal deles fine priser. Den skævhed vil vi gerne være med til at rette en smule op på ved at tildele årets Ove Sprogøe-pris til et fuldstændig afvæbnende komisk talent, lød de flotte ord til Nicolai, der har medvirket i ‘Badehotellet’ og ‘Herrens veje’.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-par afslører stor udfordring for produktionen

Senest har han haft hovedrollen i Grønnegårdsteatrets opsætning af ‘Jean de France’. Da han spillede med i ‘Revisoren’ på Nørrebro Teater blev han af flere udnævnt som den nye Dirch Passer.

Priskomitéen mente da også, at Ove Sprogøe ville have bifaldet valget af Nicolai Jørgensen som modtager af prisen i hans navn.

LÆS OGSÅ: Efter stor kritik: Linse udtaler sig på ny om knivstikkeri