Natascha Linea fik sin drømmefødsel derhjemme - Her & Nu

Natascha Linea fik sin drømmefødsel derhjemme

Drømmen om en hjemmefødsel gik i opfyldelse, men kort efter fødslen gik det galt.

Af Louise Vilsbøl - 27. marts 2016 kl. 09:50

Den 21. Marts blev Natascha Linea mor for anden gang. Sønnen Novah kom til verden hjemme i hendes stue kl. 5.45, mens datteren Lia sov i værelset ved siden af – lige præcis som den unge mor havde drømt om.
På Natascha Lineas blog kan man læse hele hendes fødselsberetning, og her afslører hun, at selvom selve fødslen indfriede hendes drømme om den perfekte hjemmefødsel, så var der også et par ting, der ikke gik som planlagt, og derfor blev forløbet efter fødslen ikke, som hun drømte om.
Moderkagen ville nemlig ikke ud. Det var ellers meningen, at hun ville have en lotus-fødsel, hvor man ikke klippet navlestrengen, men lader den sidde sammen med moderkagen, til den selv falder af. Men det fik hun altså ikke, for hun måtte klippe navlestrengen og så på hospitalet, hvor hun endte på operationsbordet for at få moderkagen ud.
Selv under operationen havde lægerne problemer med at få moderkagen ud, men det havde intet med hjemmefødslen at gøre, fik hun efterfølgende at vide. Derfor er den unge mor heller ikke i tvivl om, at hun vil føde hjemme igen, hvis hun skal have flere børn.
LÆS OGSÅ: Natascha Linea: Må jeg beholde min søn?
Brød grædende sammen
Men tiden efter operationen vil hun ikke gennemleve. At vågne alene på sygehuset gav hende nemlig flashback til tiden efter fødslen af Lia, som blev tvangsfjernet.
– Da jeg vågner ligger jeg helt alene på en stue på et sygehus, jeg ikke kender, aner ikke hvad der er sket eller ikke sket og værst af alt, aner jeg ikke, hvor min lille dreng er henne, skriver hun og afslører, at det blev for meget for hende.
– At ligge der som nybagt mor uden sin lille guldklump i armene var simpelthen så meget deja vu, at jeg bryder helt sammen i gråd over alt det, der lige var sket, og at det mindede mig så meget om dengang, jeg mistede Lia. Det hele blev simpelthen for meget for mig lige der, og mens jeg ligger helt grædefærdig, kommer lægen over og kigger til mig og siger “Det er ikke så slemt”, hvor jeg bare tænker; du kender ikke min forhistorie og hvilket kaos, der er i mit hovede Lige nu!
Kort efter kom jordemoderen og Natascha Lineas mor dog med sønnen Novah, og den unge mor kunne nyde sin dreng og livet som mor til to. Hun fik flere omgange blod på hospitalet og kom stille og roligt til hægterne igen.
LÆS OGSÅ: Natascha Lineas vilde ønske: Vil du være far igen Bent?
Får ros af sundhedsplejersken
Nu er hun atter hjemme, og hun nyder de første dage med Novah, mens Lia er på ferie hos sin far. Og Novah får allerede ros med på vejen.
– Novah stortrives. Sundhedsplejersken var på besøg, da han var 3 dage gammel, og hun havde kun positivt at sige om ham, fortæller Natascha Linea.
Hun glæder sig til at kunne starte hverdagen som en lille familie på tre, når Lia kommer hjem fra påskeferie.
– Jeg nyder virkelig de første dage her med Novah, da vi kan lære hinanden at kende og komme ind i et rytme og en rutine, inden storesøster kommer hjem fra påskeferie. Men synes, jeg savner hende endnu mere denne her gang, end jeg plejer, slutter hun.
Se det store galleri af den lille familie øverst i artiklen.
LÆS OGSÅ: Drama: Stor uenighed mellem Natascha Linea og Bent
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.