Natascha Linea: ‘De unge mødre’ ødelagde mit selvværd

I syv år har tv-deltagelsen påvirket Natascha Lineas selvopfattelse.

Af Louise Vilsbøl - 7. november 2021 kl. 18:55

Det er otte år siden, Natascha Linea Kaup Jensen for første gang tonede frem på skærmen i ‘De unge mødre’, da hun som 17-årig ventede sit første barn, datteren Lia. I programmet har man fulgt hendes op- og nedture, men det har ikke været uden konsekvenser, afslører hun nu på sin blog.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang taler ud om abort

– Før jeg begyndte at deltage i programmet ‘De unge mødre’, havde jeg det godt med mit eget udseende. Jeg var så tilfreds med min kropsbygning, og det er noget, jeg faktisk altid har fået rigtig mange komplimenter omkring. Mit overbid generede mig aldrig, jeg havde måske nok bare lært at acceptere, at sådan så jeg ud, folk i min omgangskreds kommenterede heller aldrig på det. Så det var ikke noget, jeg tænkte videre over, sådan så jeg jo bare ud, skriver den unge mor og fortsætter:

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Oliver Bjerrehuus afslører, at han er klar til flere børn.

– Men tiderne og tingene ændrede sig markant, da jeg tonede frem på skærmen. Jeg havde aldrig nogensinde troet, det ville blive det, der kom så meget fokus på, men jeg måtte hurtigt indse, hvor overfladiske og perfekt folk mener man skal være. og hvor grove folk kan være på de sociale medier. Meget hurtigt begyndte jeg at få det langt dårligere over mit eget spejlbillede, og med tiden var der nærmest ikke noget, jeg ikke ville ændre ved mig selv.

LÆS OGSÅ: Ung mor stiller op til kommunalvalget

Flov over sit udseende

Natascha Linea endte med at drømme om at få fikset sit overbid, få permanent makeup, få lavet større bryster, større numse, større læber, få foretaget flere fedtsugninger, få løftet sine øjenlåg og øjenbryn og at få lavet negle og gjort håret længere med extensions.

– Jeg var begyndt at blive flov over mit eget udseende og mit eget tøj. Det tøj og de sko jeg før følte mig tilpas i, begyndte jeg at føle mig utilpas i. De billeder jeg før elskede af min krop, kunne jeg hele tiden finde fejl ved, og jeg begyndte at bruge voldsomme mængder filter for at skjule de fejl, jeg konstant så på mine billeder, skriver hun på bloggen.

LÆS OGSÅ: Nynne har fundet kærligheden igen

Hun indså, at livet som tv-stjerne og influencer var med til at skubbe til hendes grænser, og hun begyndte at savne det forhold, hun havde haft til sin krop, inden hun deltog i ‘De unge mødre’.

– Jeg synes i dag, det er så sørgeligt, at jeg i omkring syv år har gået og været ked af noget, som jeg aldrig før har været ked af. Jeg har gået og været flov over min krop og ikke gået i det tøj, jeg ønsker, blot fordi jeg følte mig presset til at leve op til nogle forventninger, som jeg følte, jeg blev nød til nu, hvor jeg var en influencer. Jeg har i dag indset, at jeg ikke skal ligge under for det pres, medierne, befolkningen og de andre influencer giver. Hvis jeg har lyst til at elske min krop, som den er, så er jeg fuldstændig ligeglad med, hvad andre mener!

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-deltager afslører bagsiden af medaljen: Kunne ikke sove om natten