Nadia Shila afslører: Min søn er autist

‘De unge mødre’-deltageren har længe mistænkt, at hendes søn var anderledes.

Af Louise Vilsbøl - 20. april 2021 kl. 19:37

Den 17. februar kl. 13.43 blev Nadia Shila, som er kendt fra tv-serien ‘De unge mødre’, mor for fjerde gang. Det har dog ikke været lutter babylykke for Nadia Shila. Graviditeten var ikke nem, og det har den første tid heller ikke været. Da sønnen Henry var en måned gammel, fik han konstateret medfødt nystagmus, og lægerne mistænker blindhed eller delvis blindhed.

Men bekymringerne stopper ikke der. Det er nemlig ikke kun Henrys tilstand, som den unnge mor gruer for. Nadia Shila har nemlig længe haft på fornemmelsen, at der var noget anderledes ved Henrys storebror Hayden, som fylder 2 år d. 10. maj.

LÆS OGSÅ: KÆMPE ‘PARADISE’-BRØLER: Optagelserne er forsvundet

– Jeg tror, at jeg altid har vidst, at Hayden var autistisk. Måske ikke alvorligt autistisk, men et eller andet sted på spektret. Jeg har ikke villet give udtryk for det før, fordi jeg ikke ville virke  som en hysterisk mor, og jeg tænkte, at han havde tid til at indhente tale og udviklingsmæssigt. Men på det seneste er det blevet mere tydeligt, at han helt bestemt er autist, og at han har store udfordringer med at udtrykke sig, skriver Nadia Shila på Instagram og fortsætter:

– Det er ikke kun sprogforsinkelse, det er også hans modtagelige sprog, hvilket betyder, at han ikke rigtig forstår, når folk taler til ham. Enkle beskeder som “kan du lægge det her stykke papir i papirkurven” eller “Det er tid til at gå nu”, forstår han ikke. Han forstår dog farver, tal og bogstaver, og han er faktisk rigtig god til dem!

LÆS OGSÅ: Ærlige Simone: Jeg har følt mig som en fucking dårlig mor

Nadia Shila: Kan ikke hjælpe ham selv

Ifølge Nadia Shila har sønnen heller ikke meget øjenkontakt med folk, og så flagrer han hyppigt med hænderne. Hun forsøger derfor at forhindre, at sønnens sanser bliver overbelastet, men hun kan ikke gøre arbejdet alene, erkender Nadia Shila.

– Jeg håber, at jeg får nogle værktøjer til at arbejde med, når han starter ergoterapi, for nogle gange er det svært at finde ud af, hvordan man nærmer sig ham, dirigerer ham og omdirigerer ham. Jeg har ikke færdighederne til at få ham til at forstå sprog, det eneste jeg kan gøre er at fortsætte med at tale med ham, fortsætte med at vise ham ting og håbe, at han i sidste ende vil fange det, slutter hun sit opslag på Instagram.

SE BILLEDERNE: Så søde var ‘Forsidefruerne’ som børn

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadia Gozdan (@nadiashila_)