NA-KD fjerner midlertidigt Mathilde Gøhlers badetøj efter anklage om plagiat

Mathilde Gøhler er beskyldt for plagiat af hendes nye badetøjskollektion.

Af Rikke Lynge - 17. juni 2021 kl. 21:27

Mathilde Gøhler har den seneste tid reklameret for sin egen badetøjskollektion, som er lavet i samarbejde med den svenske modegigant NA-KD, men den kollektion mener det danske undertøjsfirma OW Intimates at stå bag, det kunne B.T. i mandags oplyse.

Efterfølgende har sagen kørt, og NA-KD valgte at tage kollektionen af webshoppen midlertidigt, mens man undersøgte plagiatanklagerne, det oplyser KA-KD i en mail til B.T., og PR direktør Sanja Tegeltija bekræfter overfor Realityportalen.

– Vi satte en enkelt style på pause, som vi undersøgte, da de andre stilarter viste så mange eksempler på mange forskellige muligheder fra andre brands, skriver Sanja i en mail til Realityportalen. 

LÆS OGSÅ: Stine efter ‘Bachelor’-exit: Det er tragikomisk

Til B.T. udtalte NA-KD tidligere.

– Alle de nævnte designs er eksempler på generisk og trendbaseret tøj fra denne sæson. Situationen er meget uheldig, siden vi stræber efter at støtte kvindelige designere og iværksættere såvel som deres kreationer og ønsker, skriver det svenske firma NA-KD i mailen til B.T.

Overfor B.T. afviser Mathilde Gøhler dog beskyldningerne. Via sin agent fortæller hun, at det omtalte badetøj er basis-styles, som der findes talrige eksempler på derude, hvorfor man ikke kan tage ejerskab på designet.

LÆS OGSÅ: Jakob Kjeldbjerg giver første smugkig på ‘Robinson 2021’

Herunder ses en af de bikinier, som OW Intimates mener, at Mathilde har kopiret fra dem.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mathilde Gøhler (@mathildegoehler)

Mathildes egen programserie ‘Remee & Mathilde’ har premiere den 29. juni, hvor man blandt andet følger Mathildes tøjkollektioner og samarbejde med NA-KD. Find hele Mathildes kollektion HER.

LÆS OGSÅ: Udfordringer i forholdet: Remee og Mathilde overvejer familiesituationen

Læs mere om