Ny reality-dokumentar: Tre veninder, fester og livet i 20'erne uden filter

‘Lovebirds’ er navnet på en ny reality-dokumentar på DR3, som følger tre unge veninder i søgen efter kærlighed, voksenlivet og de mange fester.

Af Jeanet Rosenkjær Horstmann - 23. maj 2014 kl. 14:55

Marline, Sus og Susana nærmer sig midten af tyverne, når vi møder dem første gang i DR3-dokumentaren ‘Lovebirds’. De tre veninder kender hinanden fra dans og bruger hinanden som deres faste holdepunkter i en periode af livet, hvor man forsøger at finde svar på tilværelsens mange spørgsmål.
Realityportalen.dk har talt med pigerne om, hvorfor voksenlivet er skræmmende og hvordan gamle venskaber ændrer sig, når man bliver ældre.
Hvad betyder det at blive voksen, og hvorfor er det så skræmmende?
Sus: Jeg synes, at det at være voksen handler meget om ansvar. Ansvar, det er ikke noget, som jeg har specielt meget lyst til at tage lige nu. Desuden synes jeg også, at voksen rimer lidt på noget med børn, og det skal jeg i hvert fald ikke have nu.
Marline: Jeg er enig i, at det handler om ansvar. Jeg har altid følt et stort pres fra omverdenen om at blive voksen. Der var en masse forventninger til mig om, at jeg skulle tage en uddannelse og finde ud af, hvad jeg ville. Men i dag er jeg meget mere afslappet omkring det. Og jeg har fundet ud af, at der mangler mange ting i mit liv, før at jeg kan kalde mig for voksen.
Susana: Jeg er ret god til sådan noget med metaforer – og min metafor for det at blive voksen må være: Man kaster en masse bolde op igennem ens liv, og når man har fået grebet de mest essentielle bolde, så er man voksen. De vigtigste bolde er for mig uddannelse, fast job og et sted at bo. Faste rammer gør, at jeg finder ro.
Hvordan har jeres venskab ændret sig, efter I er blevet ældre?
Sus: Vi har altid talt rigtig meget sammen, men jeg synes alligevel, vi snakker sammen på en anden måde nu. Man kan måske mærke, at vi er blevet mere voksne. Vi kan være der meget mere for hinanden, og vi er blevet bedre til at tale om problemer.
Marline: Jeg synes faktisk ikke, at vores relation har ændret sig. Men man kan godt mærke, at tempoet er blevet taget lidt ud. Vi fester jo ikke tre gange om ugen mere.
Susana: Vi har ikke tid til at ses lige så meget, men det er en naturlig ting. Men hvis vi ikke kan ses, så tager vi den bare over telefonen. Så vi snakker stadig lige så meget sammen. Uanset hvad, så tror jeg altid, at vi vil holde sammen.
Når man er i midten af tyverne, er det så nødvendigt at vide, hvor man skal hen i sit liv?
Sus: Nej, det synes jeg ikke. Jeg elsker, at jeg stadig kan opleve en masse nye ting, og at mit liv er uforudsigeligt. Det er okay stadig at have en masse spørgsmål om sig selv og livet.
Marline: Når man er yngre, så har man en idé om, hvor man er ti år senere. Man sigter jo altid fremad, men jeg har fundet ud af, at det er helt okay ikke at have alle svarene. I virkeligheden har jeg heller ikke lyst til at have alle svarene. Det går jo nok – livet er godt.
Susana: Da vi filmede ‘Lovebirds’, tror jeg, at det var et spørgsmål, som jeg gerne ville kende svaret på. Men nu ved jeg, at det ikke er nødvendigt. Uanset hvor i livet man er, vil der altid være nye spørgsmål at besvare, og det tror jeg, slet ikke er et problem.
Se dokumentaren ‘Lovebirds’ mandag den 26. maj klokken 21:00 på DR3.
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Lækker ‘Paradise’-babe på forsiden af M!
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.