Kendt skuespiller kæmpede for livet: Tæt på at drukne

Havet havde nær slået den succesrige skuespiller ihjel.

Af Nikolaj Vraa - 30. oktober 2022 kl. 14:55

Som forretningsmanden Arne Bygbjerg er Morten Hee Andersen i ‘Carmen Curlers’ på dybt vand, men det er intet i forhold til en ferie i Vietnam, hvor han nær var druknet i to meter høje bølger.

Artiklen fortsætter under videoen med Charlotte Bircow og Per Steffensen…

Den 31-årige skuespiller blev fanget af dårligt vejr på vej ud til en lille ø, men i stedet for at sejle retur, sprang han over bord for at svømme ind til kysten.

LÆS OGSÅ: Lise Baastrup gravid

Det kunne have kostet ham livet.

– Jeg tror faktisk aldrig, jeg har fortrudt en rejse. Men jeg rejste alene rundt i Vietnam i et par måneder inden teaterskolen, hvor der skete mange crazy ting. Engang var vi for eksempel en flok drenge, der ville bade fra en hemmelig strand ude på en lille ø. Vi fik nogle unge fiskere til at sejle os derud, men de måtte kaste anker langt fra land på grund af store bølger, så vi skulle svømme det sidste stykke selv. Bølgerne var to meter høje eller sådan noget, men det mente vi sagtens, at vi kunne klare. Jeg druknede næsten den dag.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Det skete der med Mariam efter styrt i ‘Robinson’

– Min rejse til Vietnam var generelt en fantastisk oplevelse, og jeg ville til hver en tid anbefale folk at rejse alene. Men lige den svømmetur ville jeg godt have været foruden, fortæller han i et interview med ALT for damerne.

Morten Hee Andersen får stor ros for sin rolle som Axel Byvang i DR1-serien ‘Carmen Curlers’. (Foto: DR)

Blev mobbet i skolen

Det er gået slag i slag for Morten Hee Andersen, siden han i 2016 blev færdiguddannet på Den Danske Scenekunstskole. Med store roller i tv-serier som ‘Herrens Veje’, ‘Fred til lands’ og ‘Sygeplejeskolen’ slog han hurtigt sit navn fast. Og lige nu følger over en million seere med hver søndag, når han spiller Axel Byvang i ‘Carmen Curlers’.

LÆS OGSÅ: Populært TV3-program vender tilbage

Han har sagt ja til at lave 24 afsnit over tre år.

– Det er sindssygt. Det er meget uvirkeligt for en freelancer som mig at vide, hvad jeg skal så langt ud i fremtiden. Men det er en vild gave at få lov at gå så meget i dybden med en karakter på den måde. Det, jeg elsker ved mit job, er, at jeg kan få lov at lave de karakterer, der helst skal være noget helt andet end mig.

Axel rummer virkelig alt. Han løber meget, men spørgsmålet er, om han løber mod et mål eller flygter fra noget, fortæller Morten til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Teitur ændrer forklaring i landsretten

Han ser dog også paralleller mellem sig selv og karakteren Axel Byvang, som hed Arne Bybjerg i virkeligheden.

Ligesom ‘Carmen Curlers’-millionæren blev Morten Hee Andersen mobbet i skolen, og til Billed-Bladet siger han, at det har været med til at forme ham som menneske.

– Jeg har det med mig på den måde, at jeg ikke ville kunne tilgive folk, hvis de har mobbet nogen i skolen. Jeg kan næsten ikke tilgive dem som mennesker. Det er SÅ ondt. Det er det grimmeste, man kan gøre!

LÆS OGSÅ: CHOK: Sonny springer ud som pilot