Mor Jette fik ret: Stegt flæsk er ny nationalret

Danskerne har kåret deres nationalret, og vinderen er den traditionelle ret bestående af stegt flæsk og persillesovs.

Mig og min mor
Af Mikkeline Andersen - 20. november 2014 kl. 18:25

Stegte sild, brændende kærlighed og hakkebøf var blandt kandidaterne til at blive Danmarks nationalret. Men i sidste ende blev det stegt flæsk med persillesovs, der kommer til at repræsentere det danske menukort.
– Min favorit er stegt flæsk med persillesovs, fordi jeg elsker en god persillesovs. Men min livret er flæskesteg med det hele, sagde Mor Jette til Realityportalen.dk, da realitystjernerne skulle afsløre deres favorit blandt kandidaterne.
LÆS OGSÅ: Joy: Carlos har lært mig en masse
Læserne er enige
Realityportalen.dks læsere er enige med størstedelen af den danske befolkning, der valgte at deltage den landsdækkende afstemning, og Mor Jette.
Stegt flæsk og persillesovs røg nemlig ind på en klar førsteplads med 204 stemmer. Brændende kærlighed på andenpladsen måtte nøjes med 45 stemmer, mens bundproppen blev stegte sild med kartoffelkompot. Blot to stemmer fik de stegte sild.
Den landsdækkende kampagne og afstemning omkring nationalretten har kostet mere end en million kroner.
LÆS OGSÅ: Se ‘Mig og min mor’-pars nye tattoos
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.