Mopper afslører i ny bog: Sådan opdagede jeg min sygdom

Mopper afslører detaljer om sin sygdom i en ny bog, der netop er udkommet.

Af Jonas Sand - 29. maj 2017 kl. 11:06

I slutningen af sidste år mistede ‘Familien fra Bryggen’ et kært medlem, da alderspræsidenten Ann Patricia ‘Mopper’ Christiansen gik bort efter kort tids sygdom. Familien har ikke ønsket at fortælle, hvilken sygdom der tog livet af Mopper, og heller ikke i den nye bog ‘Mopper og mig’, der netop er udkommet, bliver sløret løftet for det.
I bogen fortæller Mopper dog, hvordan det gik til, da hun fandt ud af, at hun var syg.
– Jeg havde haft ondt i halsen i tre måneder. Siden marts (2016, red.), tror jeg. Jeg var flere gange oppe ved min egen læge, og hver gang sagde hun, at jeg bare var forkølet, fortæller Mopper, der efter ordrer fra Linse kom til undersøgelse på Hamlet.
LÆS OGSÅ: Nu kommer bogen: Mopper og Linse taler ud om sygdom og meget mere
Alvorligt syg
På Hamlet fandt de hurtigt ud af, at der var en anden – og langt mere alvorlig – årsag til smerterne.
– Jeg vil ikke sige, hvad det er, men jeg var chokeret. Jeg var overbevist om, at jeg er så hårdfør, og jeg har aldrig rigtig været syg. Skulle det ramme mig! Det kan ikke være rigtigt, siger Mopper, der med det samme frygtede, at sygdommen ville tage livet af hende.
Og Linse havde samme frygt om sin mor, der på et tidspunkt under sygdommen vejede blot 37,5 kilo og var hårdt ramt.
– Det er ingen hemmelighed, at sygdommen blev opdaget sent, og vi skal nok bruge et lille mirakel for at beholde dig, siger hun i bogen.
LÆS OGSÅ: Efter Moppers død: Bryggen græder stadig
“Nu er jeg den bedste Nogge i hele verden”
Det mirakel udeblev desværre, og den 21. november 2016 sov Mopper stille ind. Siden har Linse flere gange fortalt, at hun nød den sidste tid med Mopper. Selv om der aldrig har været tvivl om sammenholdet i ‘Familien fra Bryggen’, så har de aldrig for alvor sat ord på følelserne for hinanden. Men det ændrede sig i Moppers sidste tid.
– Du har altid været sød og rar, men du har sgu aldrig sagt til hverken mig eller Mikkel, at du elskede os. Men det er aldrig for sent, nu er jeg 50 år, og jeg har bare gået og labbet det i mig i den her tid. Nu er jeg den bedste Nogge i hele verden, fortæller Linse.
– Det er hyggeligt og så uvant. Jeg ved godt, at du kan lide mig, men det er noget andet, når du siger det. Det gør mig glad, slår ‘Familien fra Bryggen’-stjernen fast.
I dag udkommer bogen ‘Mopper og mig’, hvor Linse og Mopper taler åbent om deres opvækst og fortid med mænd, aborter og meget mere, og hvor Linse fortæller om den sidste tid, hun havde med sin mor. Bogen udkommer hos Politikens Forlag.
LÆS OGSÅ: ‘Familien fra Bryggen’ i sorg: Rørende afsked med Mopper
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser