Mohammed ude af 'Bagedysten': Det var det værste mareridt

Mohammed blev ramt af uheld efter uheld og oplevede det værste, der kan ske for en deltager i ‘Den store bagedyst’.

Af Louise Vilsbøl - 21. september 2016 kl. 21:00

En cheesecake, som Mette Blomsterberg ikke ville smage på, en croquembouche med skilt creme og et mesterværk, som med dommernes ord var dødt, var nok til at sende Mohammed ud af ‘Den store bagedyst’. Derfor kom det heller ikke bag på ham.
– Det var øv at ryge ud som den første, hvis man kan sige det sådan. Men det var fuldt fortjent, og jeg regnede også med det. Det havde været mærkeligt, hvis det ikke var mig, fortæller Mohammed til Realityportalen.dk og uddyber:
– Det er især øv, fordi jeg var uheldig. Der var nogle ting, der ikke virkede og nogle ting, der ikke passede især med min cheesecake. Jeg aner faktisk ikke, hvad det var, men da jeg åbnede køleskabet kunne jeg bare se, at der var noget galt. Og da jeg tog springformen af, flød det bare ud. Det er det værste mareridt som ‘Bagedyst’-deltager.
Efter kameraerne var slukket, spurgte Mohammed Mette Blomsterberg, om hun kunne sige, hvad der var gået galt, og så gennemgik de kagen. De kom frem til, at Mohammeds bund formentlig ikke havde været kold nok, før han hældte sin mousse på, og den fejl irriterer ham stadig.
LÆS OGSÅ: Afsløring: Det sker der med kagerne fra ‘Den store bagedyst’
Mistede sin opskrift
Men Mohammeds uheld sluttede ikke ved cheesecaken, og derfor kan han godt forstå, hvis seerne sidder og tænker, at de selv kunne gøre det meget bedre. Da han skulle bage sit mesterværk, som han havde forberedt hjemmefra, mistede han sin opskrift på vej fra motellet og hen til bageteltet.
– Jeg havde siddet og skrevet den ned aftenen før, men så var den bare væk. Og når man så står inde i bageteltet, og der kommer pres og stress fra alle hjørner, og man så skal stå og huske sin opskrift. Puh, det er hårdt, lyder det fra årets første udstemte.
– Men jeg kunne faktisk huske det hele, det eneste jeg havde lavet fejl i var, at jeg havde kommet 600 gram mel i i stedet for 400. Det var derfor, den var så tung og de sagde, at den var død, og det er bare det værste, man kan få at vide som ‘Bagedyst’-deltager.
LÆS OGSÅ: Sidste års vinder af ‘Den store bagedyst’: Sådan går det i dag
Mohammed ærgrer sig: Rosen kom ikke med
For Mohammed var det en drøm at være med i ‘Den store bagedyst’ og have Mette Blomsterberg til at smage på sine kager.
– Hvis hun siger noget positivt, så er jeg stolt. Det jeg var mest nervøs for var min mousse og min smørcreme, men det var ikke dem, der gik galt, tværtimod min mousse og smørcreme roste de begge to, men det kan man desværre ikke høre. Jan roste min fersken mousse, han kunne godt lide mine kødstykker. Det var synd, at det ikke kom med.
Mohammed har i de sidste mange år siddet som seer og været blandt dem, der sad der hjemme og var bedrevidende og tænkte “Det kan jeg da gøre bedre”, “Hvorfor er ham den dårlige med” og “hvordan kan man græde over en creme”.
Men efter selv at have været et af de ti midtpunkter i teltet, ved han godt, hvorfor man kan græde over en creme, og han tager han hatten af for de tidligere deltagere og sluger sine egne ord. Det var nemlig meget mere intenst, end han havde forestillet sig, og den konstante opmærksomhed gør det nemmere at begå fejl.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’Micki: Jeg blev SÅ træt af kage efter programmet
Vennerne sagde: Bare du ikke ryger ud som den første
Nu glæder Mohammed sig dog til at kunne læne sig tilbage og være seer igen. Og så er han lettet over ikke længere at skulle holde på hemmeligheden om, hvor langt han når, for det har ikke været nemt.
– Mine venner og kollegaer har hele tiden prikket til mig og sagt, at jeg har gemt pokalen et sted, og at jeg helt sikkert nok skal nå til finalen, og nogle af dem har sagt, at det var ligemeget, hvor langt jeg nåede, bare jeg ikke røg ud som den første. Så var det lidt svært ikke at sige noget, det var ikke så fedt, når de sagde det, fortæller Mohammed.
Mohammed er ked af, at han røg ud som den første, men det er ikke fordi, han gerne ville vinde det hele. Han er ked af, at han ikke var med på rejsen sammen med de andre deltagere længere, for han føler ikke, at han fik den fulde oplevelse. Han er dog glad for, at DR havde ændret i formatet, så han trods alt fik to programmer og ikke måtte nøjes med ét.
LÆS OGSÅ: SÅ SJOVT: Bagedyst for babyer
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.