Mødes i smug: Dronningens hemmelige møder med popstjerne

‘X Factor’-dommeren Oh Land spiser frokoster med Dronningen.

Af Jan Körner - 18. august 2019 kl. 11:55

Der er en generation og en verden til forskel mellem dem, men dronning Margrethe og musikeren Oh Land har efterhånden fået et godt forhold til hinanden, efter at de nu to gange har arbejdet sammen omkring forestillinger.
Nu afslører Oh Land, at de to kvinder ind i mellem mødes til frokost for at tale om den opsætning af Tivolis balletforestilling ‘Snedronningen’, som Margrethe laver kostumer og scenografi til, og hvor Oh Land står for musikken.
– Vi spiser en del frokoster. Der er nogle hemmelige stamsteder. Det er super hyggeligt og en spændende proces, siger Oh Land til HER&NU.
LÆS OGSÅ: Efter fem år: Frederik og Mary opfylder Henriks drøm

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre om Kongehusets særlige relation til Livgarden.

LÆS OGSÅ: Kongehusets snedige finte: Joachim og Maries hemmelige liv i Paris
Hun finder altid de gode manerer frem, når hun skal ud at spise med landets overhoved.

Dronningen og Oh Land holder jævnlige møder om ‘Snedronningen’, der får premiere i Tivoli den 1. december. (Foto: Peter Hauerbach)


– Man er sit høflige jeg. På det professionelle plan kender vi efterhånden hinanden godt. Det er ikke venindesnak på den måde. Det har vi alt for travlt til, fortæller Oh Land.
Når de mødes, skyldes det, at musikken skal koordineres med scenografien.
– Hun bestemmer dramaturgisk. Hvis ikke hun gider lave tre krager, men hellere vil lave fem duer, så bestemmer det jo også lyden, for så skal jeg ikke bruge krage-lyde. Så vi diskuterer historien. Og hun kan næsten H.C. Andersens eventyr udenad. Så jeg har meget respekt for hendes meninger.
LÆS OGSÅ: Prins Joachims mareridt: 14 millioner i klemme