Mød Iben bag kulisserne: For ambitiøs i 'Bagedysten'

Når Iben ikke er med i ‘Den store bagedyst’, er hun kreativ pyntepige i sin frisørsalon i Hillerød.

Af Camilla Linnebjerg - 11. oktober 2016 kl. 16:25

– Som barn klippede jeg alle mine Barbiedukker skaldede, men det var egentligt et tilfælde, at jeg blev frisør. Jeg drømte om at blive journalist eller skuespiller, husker Iben, mens hun gør klar til at lave en opsætning. Hun har dog aldrig fortrudt, at hun endte i frisørfaget:

– Jeg brænder for mit fag. Det er aldrig det sammen, man laver – kunderne er forskellige og håret er forskelligt. Jeg kan godt lide, at det ser pænt og yndigt ud, og der skal være tid til at sætte håret, fortæller Iben, der derfor hurtigt besluttede sig for at blive selvstændig med egen salon.

LÆS OGSÅ: ‘Den store bagedyst’-Gunnar: Dommerne er snæversynede

Græder ikke over kage-kiks

I ‘Den store bagedyst’ har Iben altid let til grin – også selvom det sommetider kikser med kagebagningen. Iben fastslår dog, at det dog aldrig er gået galt hjemme i køkkenet i Hillerød.

– Jeg kan simpelthen ikke stå og tude over en kage, der er gået galt. Det er faktisk aldrig gået galt hjemme i mit eget køkken, men jeg tror, jeg var for ambitiøs med de ting, jeg gerne ville lave for at imponere i programmet, ærgrer Iben sig. Heldigvis er hun sikker på hænderne i frisørsalonen:

– Her er jeg på hjemmebane, og 7-9-13 har jeg aldrig haft fatale svipsere i frisørfaget, forsikrer hun, selvom hendes mor har været prøvedukke for nogle meget friske frisurer gennem årene.

LÆS OGSÅ: Seerne raser over snyd i ‘Den store bagedyst’

Savner sønnen

Inspirationen til både kager og hår henter Iben i sin fantasi, og så får hænderne lov til at udrette mirakler. Før sin deltagelse i det populære program, var hun ikke blandt de mange faste seere.

– Jeg må indrømme, at jeg ikke har været en trofast seer, men jeg har set det nogle gange med mine to bonuspiger på 12 og 14 år. Det var dem, der overtalte mig til at være med, fortæller Iben, der bor ved Hillerød sammen med sin mand og deres søn på to år.

Og selv om Iben ikke kunne finde på at græde over en smatkage, fik savnet af hendes søn tårerne til at trille under optagelserne i det store bagetelt.

– Det var første gang, at min søn og jeg var adskilt. Det gør noget ved en. Når man får børn, man kan næsten tude til Bamse og Kylling, forklarer hun, mens hun sætter den sidste hårnål fast i dagens flotte mesterværk.

Se Iben i aktion i sin frisørsalon øverst i galleriet.

LÆS OGSÅ: BAKING NEWS: Sådan foregår optagelserne til ‘Den store bagedyst’

LÆS OGSÅ: Afsløring: Det sker der med kagerne fra ‘Den store bagedyst’

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.